CMS Made Simple - Official website CMS made Simple Czech Site Zur deutschsprachigen Supportseite CMS Made Simple - Danmark Sitio en Castellano Site francophone Benvenuto su CMSmadesimple CMSMS -  русский CMS Made Simple - slovenská verzia
Facebook

Telepítés ingyenes tárhelyre - tapasztalatok

Ezen az oldalon az ingyenes tárhelyeket mutatjuk majd be a CMS Made Simple telepíthetősége szempontjából. A cél az, hogy azok számára is perspektívát nyújtsunk, akik nem rendelkeznek / vagy nem is akarnak rendelkezni saját tárhellyel / domain-nel.

Az ingyenes tárhelyek általában korlátozott lehetőségeket nyújtanak, egy részük nem is felel meg a CMS-ek számára, de ezt most nem elemeznénk.

Itt tehát az elérhető és/vagy számunkra megfelelő ingyenes tárhelyek felsorolása lesz, rövid véleménnyel, ismertetéssel.

Amelyik tárhely nem felel meg, az is meg lesz említve (csakis azért, hogy ott ne vesztegesse az idejét senki). Nem kívánunk értékelni, ledorongolni senkit, vegyük tudomásul, hogy ingyen ennyi lehetőségünk van.

www.000webhost.com

(Ian ismertetője)

Itt nekem jelenleg is van pár lapom, teszt, illetve egyéb jelleggel is. Ez a tárhely azért jó, mert teljesen reklámmentes. Néha, az utóbbi időben kisebb fennakadások voltak sebességben és néha hibaüzeneteket dobál, de frissítés után ez eltűnik. Az admin felülete angol, ugyanis ez egy amerikai szerver, de könnyű rajta kiigazodni. Alapból 1500 MB a tárhely és 2 MySQL adatbázis hozható létre. Fontos, hogy a CMSMS telepítése előtt ftp-vel, a "default.php" fájlt törölni kell. Választható saját és az ő általuk felajánlott domain is, ez utóbbi úgyszintén ingyenes. A telepítés automatikusan indul a webcímed böngészőbe való beírásával. Van saját fórumja is és a belső admin felületen lehet segítséget is kérni. Ez utóbbi nem igazán működik, mert csak a fizetősökkel foglalkoznak leginkább...a fórum viszont bár angol nyelvű, elég jó...

www.freeweb.hu

(Ian ismertetője)

Ide simán felment, de a php Safe Mod-ot off-ra kellene állítani, hogy minden működjön. Egy kis reklámcsíkot tesz a FW a lap felső felére, ez még nem zavaró. Viszonylag gyors tárhely. A telepítés automatice indul a webcímed beírásával. Itt is kapsz egy ingyenes webcímet: http://teweblapod.freeweb.hu és http://teweblapod.fw.hu  mindkét címen elérhető lesz majd. Van némi technikai segítség, de még mindent nem néztem át rajta...500MB a tárhely.

www.atw.hu

(Ian ismertetője)

Ez már kicsit macerásabb, de jobb, mint a freeweb. Annyiból problémásabb, hogy az ftp kapcsolat nem mindig folyamatos és néha a telepítés alatt sok fájl feltöltését újra kell indítani. Illetve, ha felment minden és még valamit fel akarunk tölteni, akkor sokszor ezt nem engedi. Ilyenkor ki kell lépni és a gépet kikapcsolva újra be lehet lépni az ftp-be. Viszont, ha fent van a CMSMS, akkor már viszonylag egyszerűen lehet végigvinni a telepítést. Ennél a tárhelynél nem indul el automatikusan a telepítés, tehát a http://teweblapod/atw.hu után vagy az /install.php vagy az /index/install.php végződést kell beírni. Innentől már minden rendben van. Itt is kapsz egy ingyenes domain nevet pl. http://teweblapod.atw.hu  Itt is van egy kis reklámcsík a lap felső felén. 500MB a tárhely mérete.

http://okhost.eu/

(Ian ismertetője)

Villámgyorsan fel ment a CMSMS, de van pár furfang . A fájlok engedélyeit nem engedi megváltoztatni, de ennek ellenére simán végigment a telepítés . Erre mondják, hogy "very nice". Mindenesetre a CMSMS fut rajta, bár néha dob az admin felület tetejére egy hibaüzenetet. Viszont ez a működést úgy vettem észre, hogy nem befolyásolja és a további szerkesztésnél el is tűnik... 2 GB a tárhely mérete és bár elméletileg lehet reklám az oldalon, eddig még nem raktak rá. Fórum is van hozzá...Itt is egy ingyenes webcímet kapsz, néhol érdekes végződésekkel...de ennek ellenére szimpatikusnak tűnik a tárhely. Ez egy magyar szolgáltató.

Előző oldal: Site Adminisztrátor    Következő oldal: Fizetős tárhelyek
( Készült: 2011. 01. 17. 11.26 Módosítva: 2011. 01. 23. 12.38 )