Sokat szenvedtem az NMS hírlevélmodullal. Közlöm a végeredményt mások okulására:
A kezdetekben volt egy exceles címlistám, rajta 120 névvel és a hozzájuk tartozó emilcímmel. Az NMS-ből kiexportáltam egy CSV-t, hogy lássam, miként van az export-import. Gondoltam, ha kiexportál valamit, azt úgy is várja vissza, mert az import is CSV-ből történik. Az export szintaxisa így néz ki:
joskapista@freemail.hu,Jóska Pista,Lista,1
Azaz emilcím,polgári név,levlista neve,aktív(1) vagy nem aktív(0)
OpenOffice-ban kiegészítettem a címlistát még két oszloppal, amiben végig ismétlődött a lista neve és az 1-es érték. Exportálás CSV-be, aztán importáltam, és valami nem volt jó. Trükköztem, hogy a pontosvesszőket vesszőre cseréltem, a nevük elé írtam az UserID-t, de sehogy nem volt jó. Az import ablaknál ilyet ír szintaxisra: email address, username, list name, active
Sok beszédnek sok az alja, a helyes megfejtés a következő:
emilcím,felhasználónév legyen a szintaxis, a többire nincs szükség. Vessző legyen és ne pontosvessző. Az ékezeteket is elrontja, ha úgy hagyod, ezért az Ansi fájlt át kell konvertálni UTF-be (Notepad++ jó rá), és N++-ban a fájlformátumot át kell állítani windózosról UNIX-ra. Csak úgy fogadja el a sortörés karaktert.