|
Ian
|
 |
« Dátum: 2010. Január 30. 17:33 » |
|
Sziasztok! Egy pici segítséget kérnék Tőletek ismét. Az oldalamon szerepel ugye a "News" doboz. Szeretnék alá egy másikat, amiben a netről leszedett friss híreket tenném közzé. Ehhez pont jó lenne, a "News" doboz még 1x, csak annyiban különbözne, hogy az innen elérhető linkek közvetlenül lennének indíthatóak. Tehát nem lenne szükséges az, hogy egy belső oldalra navigálja a látogatót, hanem aki rákattint a dobozban lévő linkre az közvetlen eléri az adott oldalt. De az sem baj, ha ezt nem lehet megoldani, csak az lenne a lényeg, hogy a linkeket és ezt a dobozt a CMSMS admin felületéről tudjam szerkeszteni. Illetve, ha bármilyen más jó 5let van, azt szívesen elfogadom! Jelenleg ez a beállítás: CSSMenu left + 1 column. Próbálkoztam pár dologgal az admin menü "hírek" almenüjében, de nem sikerült megoldanom a problémát...pedig biztos, hogy 1szerű, csak az én tudásom kevés hozzá  Segítségetek előre is köszönöm! Üdv:Ian 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Ελλάδα--Ρόδος--Κω
|
|
|
|
silvertom
|
 |
« Válasz #1 Dátum: 2010. Január 30. 17:52 » |
|
második news kategória? Ahova egyszerűen hírekként felviszed amit meg akarsz jeleníteni? Vagy ha automatizálni akarod, akkor pedig, RSS2HTML ?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
SPétör
|
 |
« Válasz #2 Dátum: 2010. Január 31. 08:12 » |
|
második news kategória? Ahova egyszerűen hírekként felviszed amit meg akarsz jeleníteni? Vagy ha automatizálni akarod, akkor pedig, RSS2HTML ?
Az első majdnem jó, csak ahogy értem a címre klikkelve a cikk eredeti helyére kellene jutni. A második talán azért nem jó, mert nem válogat. Azaz az adott oldalról mindent áthoz. Jól értem Ian?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Ian
|
 |
« Válasz #3 Dátum: 2010. Január 31. 08:21 » |
|
Az első majdnem jó, csak ahogy értem a címre klikkelve a cikk eredeti helyére kellene jutni. A második talán azért nem jó, mert nem válogat. Azaz az adott oldalról mindent áthoz. Jól értem Ian? SPétör: igen pontosan úgy szeretném megvalósítani, ahogy Te írtad. Amit Silvertom írt, hogy RSS-t alkalmazzak, azt azért nem szeretném, mert én akarom a híreket összeválogatni. Ha jól tudom, akkor az Rss maga generálja a híreket... Persze úgy is jó lehetne ez, ha a főoldalon valahol pl. a lap alján lenne egy doboz ami ezeknek a híreknek a linkjeit tartalmazza. Van esetleg erre valamilyen modul?
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2010. Január 31. 08:24 írta Ian »
|
Naplózva
|
Ελλάδα--Ρόδος--Κω
|
|
|
|
SPétör
|
 |
« Válasz #4 Dátum: 2010. Január 31. 08:47 » |
|
Valami olyan RSS kellene, amit az admin-ról lehet kontrollálni... Van ilyen? Én nem tudok. Ha az oldalnál külső linket választunk, akkor ugye nincs tartalmi része. Este megkérdezem az irc-en a nagyokat is.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Ian
|
 |
« Válasz #5 Dátum: 2010. Január 31. 12:03 » |
|
Valami olyan RSS kellene, amit az admin-ról lehet kontrollálni... Van ilyen? Én nem tudok. Ha az oldalnál külső linket választunk, akkor ugye nincs tartalmi része. Este megkérdezem az irc-en a nagyokat is.
Köszönöm!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Ελλάδα--Ρόδος--Κω
|
|
|
|
SPétör
|
 |
« Válasz #6 Dátum: 2010. Január 31. 12:09 » |
|
Most kérdeztem az irc-n, nem tudnak ilyen megoldásról. Az rss2html az csak válogatás nélkül tudja azt, amit szeretnél.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Ian
|
 |
« Válasz #7 Dátum: 2010. Január 31. 20:28 » |
|
Most kérdeztem az irc-n, nem tudnak ilyen megoldásról. Az rss2html az csak válogatás nélkül tudja azt, amit szeretnél.
Kedves SPétör! Mindenesetre köszönöm, hogy foglalkoztál a problémámmal! Üdv:Ian 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Ελλάδα--Ρόδος--Κω
|
|
|
|
Ian
|
 |
« Válasz #8 Dátum: 2010. Február 01. 16:56 » |
|
Sziasztok! Csak nem hagy nyugodni a dolog  Azt találtam ki, hogy egy önálló dobozt teszek be a "News" doboz alá. A cmsaward oldalon próbálgattam ezt a lehetőséget és ott az admin felület--sablonok--Left simple navigation + 1 column oldalon raktam be az "end news" és "end sidebar" közé. Ezt: {* End News *} <div style="height:100px;width:229px;overflow:scroll;background-color:#FFE9AF;color:#47A2CE;border:10px solid #385C72;">FRISS HÍREK A VILÁGBÓL </a><a href=" http://www.google.hu">GOOGLE</a>.<p></div> <p style="font-family:verdana,arial,sans-serif;font-size:10px;"><a </a></p> </div> {* End Sidebar *} még talán most is bent van, ha nem frissítették azóta. http://cmsdemo.hlab.hu/as/cmsmadesimple/Ok, rendben is van műxik, de szeretnék Tőletek még pár dolgot kérdezni: -alapvetően szerintetek ez így egy jó megoldás? -hogy tudom megoldani azt, hogy linkek egymás alatt legyenek, ne egymás után... -új ablakban nyíljanak meg, ne azonos ablakban. -bocsi, hogy ilyeneket kérdezek, de a css nem az erősségem  Azt tudom, hogy a linkeket csak az oldal css szerkesztőjéből lehet majd cserélni, illetve frissíteni, ez azt hiszem nem lesz majd gond. Előre is köszönöm! Üdv:Ian 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Ελλάδα--Ρόδος--Κω
|
|
|
|
silvertom
|
 |
« Válasz #9 Dátum: 2010. Február 01. 17:17 » |
|
Lehet, hogy én vagyok az értetlen, de továbbra se tudom mi a cél. Ha egy dobozt akarsz, amibe linkeket raksz egymás után kézzel, akkor egyszerűen tegyél oda egy plussz content elemet a template-ben. {content block='ideirommajdalinkeketdoboz'} így az admin felületen (ha az adott templatet használod) megjelenik egy új szerkesztő doboz. Ott úgy tagolod a linkeket ahogy akarod és használhatod az admin szerkesztőt.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Ian
|
 |
« Válasz #10 Dátum: 2010. Február 01. 17:35 » |
|
Köszönöm Silvertom, megpróbálom!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Ελλάδα--Ρόδος--Κω
|
|
|
|
SPétör
|
 |
« Válasz #11 Dátum: 2010. Február 01. 18:17 » |
|
Lehet, hogy én vagyok az értetlen, de továbbra se tudom mi a cél. Ha egy dobozt akarsz, amibe linkeket raksz egymás után kézzel, akkor egyszerűen tegyél oda egy plussz content elemet a template-ben. {content block='ideirommajdalinkeketdoboz'} így az admin felületen (ha az adott templatet használod) megjelenik egy új szerkesztő doboz. Ott úgy tagolod a linkeket ahogy akarod és használhatod az admin szerkesztőt.
Igen, egy kicsit félre lettünk vezetve.  A végére egy sima doboz lett a sablonba belehelyezve... Ennél kicsit bonyolultabban gondolkodtam, de ha ennyi elég, akkor silvertom által leírt jó lesz. 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Ian
|
 |
« Válasz #12 Dátum: 2010. Február 01. 19:21 » |
|
Ne haragudjatok, nem szándékos volt...próbáltam megfogalmazni amit akartam. De úgy jártam mint a Regős Bendegúz: nem megy ez könnyen faluhelyen
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Ελλάδα--Ρόδος--Κω
|
|
|
|
SPétör
|
 |
« Válasz #13 Dátum: 2010. Február 01. 21:18 » |
|
Igen, egy kicsit félre lettünk vezetve.  A végére egy sima doboz lett a sablonba belehelyezve... Ennél kicsit bonyolultabban gondolkodtam, de ha ennyi elég, akkor silvertom által leírt jó lesz.  Nem jó. Az új content csak akkor jelenik meg, ha az adott oldal is. (amin persze nincs semmi, de a contentblock tartalma ekkor jelenik meg az oldalsávon.) Lehet, hogy inkább egy új hír kategóriát kellene létrehozni és egy új dobozban csak ezt a hír kategóriát megjeleníteni. Tehát egy hír lenne ebben a kategóriában, amit lehet szerkeszteni. Hogy ne látszódjon a hír címe, meg egyéb adata egy új, "kiherélt" sablont kell csinálni neki. Most nem leszek csütörtökig. silvertom ha ráérsz segítsél légyszíves. Ha nem csütörtökön jövök. 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Ian
|
 |
« Válasz #14 Dátum: 2010. Február 01. 23:08 » |
|
Köszönöm mindkettőtöknek! Természetesen nem sürgős, főként, hogy önzetlenül segítetek...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Ελλάδα--Ρόδος--Κω
|
|
|
|