CMS Made Simple - Magyarország - Fórum
2010. Július 29. 23:47 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1]
  Nyomtatás  
Szerző Téma: ANSI kódolás és kifelejtett változók a nyelvi fájlhoz utalva  (Megtekintve 1485 alkalommal)
Beyzie
Junior Member
**
Nem elérhető Nem elérhető

« Dátum: 2008. Május 08. 08:25 »

Ránéztem a cms belsejére, ugyanis agyaltam rajta, kicsit tuningolnám a magyar verziót, erre mit látok? Hogy sok-sok lap hol ANSI-ban, hol UTF-8-ban van elmentve. Azt hittem, rosszul látok. Lehet, hogy én nem értek hozzá, de ez nem durva egy kicsit?Vigyorog Szerintem mindennek UTF-8-cal kéne cöcögnie, már értem, miért értetlenkedett, amikor ékezetes karaktereket adtam meg az oldal címének - azt hiszem, csak adminban hörgött érte. Plusz láttam olyan részt a fájlokban, amihez nincs hozzárendelve a nyelvi fájl változóval, tehát ha az adott kód nincs átírva, akkor magyar nyelvi fájl ide meg oda, angol lesz:D Most én vagyok a zizi?Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 2008. Május 08. 08:28 írta Beyzie » Naplózva

Ha valaki szívesen segítene japános szájt létrehozásában, dobjon egy üzikét:)
SPétör
Administrator
Hero Member

« Válasz #1 Dátum: 2008. Május 08. 08:47 »

Hát ehhez Kozman Bálint tudna hozzászólni ( amagyar fordítást ő menedzseli), de már neki (nekünk) is volt gondunk a kódolással. Amint tudom, Bálint a megfelelő kódolást használja és mégis valami elcsúszott...

Nem vígasztal, de 2.0-ban a nyelvi részt külön választják és lesz egy nyelvi menedzser, amin keresztül majd megy a dolog. szóval remélhetőleg ez a gond is megoldódik.

Olyan gondom még nem volt, hogy ékezetes oldal címet ne fogadott volna el...(?)
Naplózva

[SP]

Számításaim szerint az én problémám nem is létezik.
--
http://web-barat.hu/
Beyzie
Junior Member
**

« Válasz #2 Dátum: 2008. Május 08. 08:51 »

Ez csak akkor látszódik, ha telepítésnél adod meg. Viszont ha később az adminról módosítod, akkor helyrepofozza. Én most lehet, nekiállok kicsit a nyelvi résznek - helyesírás - meg a kódolásnak, megpróbálom helyrehozni ezeket az érdekességeket.
Naplózva

Ha valaki szívesen segítene japános szájt létrehozásában, dobjon egy üzikét:)
qzy
Újonc
*

« Válasz #3 Dátum: 2008. Május 08. 20:35 »

hali,

sajnos sokszor látom én is, hogy a kódban (gondolom a sietségből beleírt) angol szövegeket utólag nem helyettesítik ki nyelvi konstanssal. Ha ilyet látsz, tedd szóvá a dev fórumon, vagy küldj hozzá patch-et.

A kódolási problémával nagyon látványos módon a Tiny-nál találkoztam, azt hiszem, valahol a generáláskor romolhat el, bár erre nem látok rá, a nyelvi admin felületen meg még helyes, utf8-as kódolásúak a szövegek.

b.
Naplózva
SPétör
Administrator
Hero Member

« Válasz #4 Dátum: 2008. Május 08. 20:54 »

Szia Bálint!

Köszönjük a tájékoztatást... nem örülök, de nem is vártam mást.  Dühös Tudjuk, hogy nem stimmel valami.
Valahogy ezt majd helyre kell tenni.

Még egy kérdés: a 2.0 fordításait csinálja valaki?
Naplózva

[SP]

Számításaim szerint az én problémám nem is létezik.
--
http://web-barat.hu/
Oldalak: [1]
  Nyomtatás  

Ugrás: