Szerző Téma: Kezdő vagyok  (Megtekintve 1616 alkalommal)

Nem elérhető Pepe

• Újonc
  • *
Kezdő vagyok
« Dátum: 2010. március 06. 11:07 »
Abszolút kezdő vagyok azért írtam ide ;D

Sziasztok!
Én is szeretném megkedvelni a CMSMS rendszert. Angolul sajna nem tudok és már az elején bénáztam egy nagyot. A e107 és a Joomla rendszereket próbáltam azok valahogy jobban adták magukat nekem, de lehet csak azért mert jobban vannak magyarítva. CMS Made Simple felépítése tetszik, most raktam fel egy tárhelyre és tanulmányozom.
Ha egy közösségi oldalt szeretnék csinálni vajon alkalmas rá a rendszer? Fórum, blog, Chat, Kép galéria, stb., Ha valaki regisztrálni szeretné magát az oldalamon vagy bejelentkezni akkor azt hogy teheti meg?
Látom Ti vágjátok ezt a témát... Most lehet mosolyogtok a kérdésemen vagy mért nem néztem utána valahol, de nem nagyon találtam semmit.
Üdv: Pepe

Nem elérhető SPétör

• Administrator
  • Hero Member
    • CMS Made Simple - Magyarország
Re: Kezdő vagyok
« Válasz #1 Dátum: 2010. március 06. 15:10 »
Abszolút kezdő vagyok azért írtam ide ;D

Sziasztok!
Én is szeretném megkedvelni a CMSMS rendszert. Angolul sajna nem tudok és már az elején bénáztam egy nagyot. A e107 és a Joomla rendszereket próbáltam azok valahogy jobban adták magukat nekem, de lehet csak azért mert jobban vannak magyarítva. CMS Made Simple felépítése tetszik, most raktam fel egy tárhelyre és tanulmányozom.
Ha egy közösségi oldalt szeretnék csinálni vajon alkalmas rá a rendszer? Fórum, blog, Chat, Kép galéria, stb., Ha valaki regisztrálni szeretné magát az oldalamon vagy bejelentkezni akkor azt hogy teheti meg?
Látom Ti vágjátok ezt a témát... Most lehet mosolyogtok a kérdésemen vagy mért nem néztem utána valahol, de nem nagyon találtam semmit.
Üdv: Pepe
Szia! Hááát... most vakarom a fejem.  :-\
A CMS Made Simple szerintem elég jól fel épített CMS, de nem feltétlenül az egyszerű usereknak készült. Inkább webfejlesztőknek. Ez persze nem jelenti azt, hogy nekünk ne felelne meg. Csak nem kell megijedni, ha valami nem egyből jön össze.
Szóval:
Fórum-nak inkább SMF (mi is azt használjuk). Van fórum modul, de az nem tud ennyit. (ez nem is volt cél)
Blog-nak inkább Wordpress. Van blog modul is, de hát nem erre van kihegyezve.
Képgaléria van. Elég jó.
Chat... van, de nem igazán jó.
Front End User / Self Registration van.
Röviden ennyi. Ha most végigolvasom amit írtam, akkor eléggé riasztónak tűnik. Kezdőnek meg nem is ajánlom, hogy rögtön ilyen nagy feladatot próbáljon meg CMSMS-sel.
Akkor miért választottuk ezt? Mert egyszerű, logikus. Egy csomó dolog alapból benne van. Egyszerű dizájnolni. Annak aki CSS területen otthon van nem okozhat gondot. Végigpróbáltam szinte minden CMS-t, de ennél jobbat nem találtam (nekem ez jobban fekszik).
Ha még most sem ijedtél meg, akkor nyugodtan kérdezzél, de nem biztos, hogy azonnal válaszol valaki.  ;)
[SP]

Számításaim szerint az én problémám nem is létezik.
--
http://www.cmsmadesimple.hu

Nem elérhető Ian

• Hero Member
  • Szőrmiszter :)
    • A Kos sziget Tanszék:)
« Válasz #2 Dátum: 2010. március 06. 18:40 »
Szia Pepe!
Úgy írok Neked, mint kezdő a kezdőnek ;) Ha a Joomla-val próbálkoztál, akkor a CMSMS szerintem egy kis ismerkedés után egyszerűbb lesz. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Én elég gyorsan feladtam a vele való kísérletezgetést és inkább szétnéztem, hogy mivel válthatnám ki. Így akadtam a CMSMS-re. Kipróbáltam a demó oldalon és éreztem, hogy nekem ez kell  ;) Mondjuk ehhez hozzájárult, hogy a közel 2 évig egy ingyenes tárhelyen lévő weblapom szinte 100%-ban így működött. Belevágtam és a régi weblapom felváltottam ezzel. Nem mondom, hogy nem izgultam, mikor "beüzemeltem" a CMSMS-t és a régit megszüntettem  ;) . A mai napig emlékszem arra, amikor a régi weblapom adminjában a "delete" gombot megnyomtam  :D . Viszont, az eltelt fél év alatt egyre jobban kezdtem kiismerni és egyre jobban megszerettem a CMSMS-t. Érzem, hogy valóban jól döntöttem! Itt a fórumon minden kérdésemre megkaptam a választ, rekord gyorsasággal! Ez sem utolsó szempont. Nem akarok neveket kiemelni, mert nem akarok kihagyni senkit aki eddig segített. Ami biztos, hogy mindenki aki tud, segít! Te hasonlóban gondolkodsz, mint én. Weblap, fórum, blog, képgaléria, stb.

Weblapnak szerintem a bővíthetősége miatt szuper a CMSMS. A hozzá kapcsolódó képgalériák variációi lefedik az igényeket.
Fórumnak, mint SPétör is említette az SMF vagy a phpBB a legjobb szerintem.
Blog, én is szeretném majd idővel az oldalam ilyennel bővíteni...de mindent a maga idejében...  ;)

Ha tényleg kezdő vagy, akkor az a javaslatom, hogy szép fokozatosan kezdd el építgetni azt amit elképzeltél. Minden nem fog menni egyszerre, először a CMSMS-t kell feltelepíteni és ismerkedni vele, majd ezután jöhet a többi: fórum, blog...
Nálam nincs regisztráció az oldalon, ha mégis beszélgetni akar valaki, akkor a feltelepített fórumban megteheti, én ezt találtam ki. Nálam ez így megy...de ez csak egy 5let...chat-on is gondolkodtam, de egyelőre elvetettem az 5letet  ;)

A lényeg:olvasni, próbálgatni, kísérletezni és kérdezni. Én is ezt csináltam és csinálom  ;) Idővel, ha elég sokat foglalkozol a dologgal, akkor egyre többet fogsz tudni és egyre könnyebben megy az amit elképzeltél.
Üdv:Ian ;)
Ελλάδα--Ρόδος--Κω--Kάρπαθος http://www.rhodes-kos.com/ http://www.szonyegaruhaz.hu/

Nem elérhető Pepe

• Újonc
  • *
« Válasz #3 Dátum: 2010. március 08. 21:46 »
Először is köszönöm SPétör és Ian gyors válaszát. Kellemesen csalódtam ebben a fórumban, itt látom tényleg kap az ember segítséget.
Én nagyon bele ugrottam a közepébe és ebben igazatok van, hogy az alapoktól kell kezdeni. Csak hát kíváncsi voltam az elején mire számíthatok.
Most hogy csak kettő napja van fent a rendszer még ismerkedem vele ahogy az időm engedi. De már most tetszik benne hogy nagyon jól szabadon formálható. Ami nehezíti a dolgot az hogy gyengén van magyarítva a cucc hozzá, de itt segítséget kapok ha kell  :)
Belevágok megér egy próbát...

Nem elérhető Ian

• Hero Member
  • Szőrmiszter :)
    • A Kos sziget Tanszék:)
« Válasz #4 Dátum: 2010. március 09. 00:00 »
Szia!
Melyik verziót telepítetted fel, ha szabad kérdeznem? Mert a magyarítás, legalábbis az én verziómban szinte 100%-os...vagy most csak a demo oldalt nézed és ott tesztelgeted a CMSMS-t? De ott is szinte full magyar az admin felület, ha jól emlékszem...
Üdv  ;)
Ελλάδα--Ρόδος--Κω--Kάρπαθος http://www.rhodes-kos.com/ http://www.szonyegaruhaz.hu/

Nem elérhető SPétör

• Administrator
  • Hero Member
« Válasz #5 Dátum: 2010. március 09. 08:08 »
Erre én is kiváncsi lennék... bár van ami tényleg nincs lefordítva.
[SP]

--

Nem elérhető Pepe

• Újonc
  • *
« Válasz #6 Dátum: 2010. március 09. 19:20 »
Sziasztok!
Most már az 1.6.7 "Teremba Bay" magyar verzió van amit innen töltöttem le. Igen le van szépen fordítva az admin terület.  (Ahogy nézegettem a letölthető modulok mind idegen nyelvűek.)
Még egy jó magyar nyelvű kézikönyvet hiányolok, de ezen az oldalon a fórumokból sok mindent ki lehet hámozni...  :)

Nem elérhető SPétör

• Administrator
  • Hero Member
[SP]

--

Nem elérhető SPétör

• Administrator
  • Hero Member
« Válasz #8 Dátum: 2010. március 09. 19:34 »
Azért most megnéztem, mert bennem már keveredik az angol és magyar. Észre sem veszem.
Ami most a teszt oldalon van és magyar nyelvű:

CMSMailer Modul
Keresés
TinyMCE WYSIWYG modul
Captcha
Oldaltérkép egyszerűen
Statisztika

De biztosan van több is.
[SP]

--

Nem elérhető Pepe

• Újonc
  • *
« Válasz #9 Dátum: 2010. március 11. 20:48 »
Köszönöm a linkeket. Itt tényleg sok hasznos dolgot találok.
Tanulmányozom... :)