Akkor megpróbálom leírni, hogy csináltam a frissítést, lépésről-lépésre, hátha másnak is jól jön. Bár az előző hozzászólásokban többnyire le lett írva szinte minden...
Elsőnek az org-ról letöltöttem azokat a fájlokat amik a frissítéshez kellenek, innen-->
http://dev.cmsmadesimple.org/project/files/6#package-1Mivel én az 1.6.4-ről indultam ezért ezeket töltöttem le:
1.6.4-ről, 1.6.5-re: cmsmadesimple-full-diff-1.6.4-1.6.5.tar.gz
1.6.5-ről, 1.6.6-ra: cmsmadesimple-full-diff-1.6.5-1.6.6.tar.gz
1.6.6-ról, 1.6.7-re: cmsmadesimple-full-diff-1.6.6-1.6.7.tar.gz
1.6.7-ről, 1.7-re: cmsmadesimple-full-diff-1.6.7-1.7.tar.gz
Majd mivel 1.7-től nincs "full-diff" csomag, így ebben az esetben javasolt csomagot töltöttem le:
cmsmadesimple-1.9.2-full.tar.gz
Ezeket kicsomagoltam. Szerintem fontos, hogy ha valaki a javasolt biztonsági intézkedés alapján az admin mappát átnevezte, akkor a frissítés idejére nevezze vissza (legalábbis nekem így egyszerűbb volt):
http://www.cmsmadesimple.hu/tippek-es-truekkoek/011---020-2/egy-kis-biztonsag/ebben az estben a config.php fájlnak én 777-t adtam, majd a telepítés után vissza lett minősítve 444-re

.
Én biztos ami biztos lementettem az egész állományt a szerverről a frissítés előtt...ami később jól jött, mert a frissítés bizonyos image fájlokat felülírt és az előzetesben lementettekből vissza tudtam állítani az eredeti állapotot.
Majd lépésről-lépésre elkezdtem az előzetesben letöltött csomagok felvitelét. Az admin felületen tudtam is ellenőrizni, hogy miként változik meg a verzió száma. Eddig tulajdonképp nem is volt különösebb rizikó szerintem, mert nem minden fájl lett felülírva. Adta magát, hogy mit hova kell feltölteni és ezáltal frissíteni a régebbi verziót.
De az 1.7-ről történő 1.9.2-re való frissítés kicsit más. Itt teljesen felül kell írni mindent és újratelepítve lesz frissítve a régi verzió. Ha ez is fel lett töltve, akkor beléptet az admin felületre és ott kell végigvinni a frissítést, ami értelemszerű és csak kattintgatni kell

.
Hibák amik előfordulhatnak a frissítés során:-eltűnik a TinyMCE szerkesztő: ilyenkor a Kiterjesztések-->TinyMCE WYSIWYG modul-->Advanced és itt a lap alján a Minden beállítás visszaállítása alapértelmezettre gomb megnyomásával vissza lehet hozni a szerkesztőt. Az eltűnt pluginokat, mint pl. médialejátszó vagy hangulatjelek, stb. külön vissza kell állítani a Plugins és Profiles menüben. Ezután ismét működőképes lesz a szerkesztő.
-sajnos úgy tűnik, hogy az Album modul sem használható a továbbiakban, illetve csak részegesen

részlegesen. Ugyanis pl. a "Lightbox" és "Greybox" alkalmazásokat nem tudja az 1.9.2 kezelni csak ha telepíted az Album modul utódját, a Gallery modult. Ez mindenképp plusz munkával jár. Ugyanis ha nincs szerencséd, akkor egyből nem tudod használni a Gallery modult, mert nem a legfrissebb verzió lesz fenn a gépen. Frissíteni pedig az adminból nem lehet, csak fpt-n keresztül. Én pl. letöröltem az adminban az 1.9.2 által feltett Gallery modult, majd az ftp-vel is töröltem a mappát a modulok részből. Majd letöltöttem a legújabb verziót innen-->
http://dev.cmsmadesimple.org/project/files/726#package-763és ezt töltöttem fel, majd az adminban is telepítettem. Ez azután már gond nélkül működött. A másik plusz meló az, hogy a képeket át kell tenni az Album modul képkezelőjéből, a Gallery modul képkezelőjébe. Ezt ftp-vel lehet a leggyorsabban megoldani...
majd később folytatom...