Szerző Téma: Menü elosztása  (Megtekintve 2110 alkalommal)

Nem elérhető Gebriel

• Junior Member
  • **
Menü elosztása
« Dátum: 2011. február 07. 11:17 »
A következő problémába botlottam. Van egy oldalam ahol van egy felső horizontális menü és van egy oldalsó vertikális menüm (ez lenyíló menüs). A fő problémám az lenne hogy tudom úgy elkülöníteni a menük neveit hogy a felső menüben csak az az 5 név látszódjon, oldalt meg mondjuk a többi. Ötletek?

Nem elérhető SPétör

• Administrator
  • Hero Member
    • CMS Made Simple - Magyarország
Re:Menü elosztása
« Válasz #1 Dátum: 2011. február 07. 12:35 »
Az sokat segítene, ha leírnád, hogy hogyan néz ki a menüd.
Most így azt gondolom, hogy van egy menüd 1 2 3 4 5 6 ... meüponttal, amiből mondjuk 1 2 3 4 -et a vizszintesben az 5 6 -ot a függőleges menüben akarsz megjeleníteni. Jól értem?
Szerintem többéféle megoldás is lehet.
Nem néztem meg csak morforndírozok:
az 5 6-ot betenném egy sectionheader (szekciófejléc) alá (nevezzük vertical-nak), ami nem jelenik meg a menüben {menu ... excludeprefix="vertical"} , így a vízszintesben nem lesz ott.
A függőlegesben pedig betenném a menübe: {menu .... start_page="vertical" }Ha jól gondolkodom, akkor valahogy így... ha nem... a logikáját akkor is érted remélem.

[szerkeszt]
Vagy ez is lehet:
{menu ... childrenof=$vertical}
A ... helyére a template kell, meg még amit akarsz.
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 07. 12:43 írta SPétör »
[SP]

Számításaim szerint az én problémám nem is létezik.
--
http://www.cmsmadesimple.hu

Nem elérhető Gebriel

• Junior Member
  • **
« Válasz #2 Dátum: 2011. február 07. 13:11 »
http://www.creatum.hu/test_web/_CMS/index.php?page=rolunk

Köszi a választ! Majd kipróbálom, feltéve ha rájövök mit hogyan....
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 07. 13:49 írta Gebriel »

Nem elérhető efraim

• Hero Member
  • himpellér
« Válasz #3 Dátum: 2011. február 07. 13:16 »
Mondjuk azt is meg lehet csinálni, hogy HTML Blob-ban megírni az egyes oldalmenűket és a vizszintes menűben meghívni a blob-ot. Az oldalmenűt pedig meg lehet csinálni mondjuk expand collapse-vel akár többszintesre is. Így, ha vált a vízszintes menűben akkor mindig változik az oldalmenű tartalma is.
Tehát, ha pl. a vizszintes menű 1, akkor az oldalmenű 1,1, 1,2, 1,3 stb, ha a vízszintes menű 2 akkor az oldalmenű 2,1, 2.2...stb és így tovább. Babrás, de meg lehet csinálni. Ha kevés elem van az oldalmenűben, akkor expand sem kell hozzá.
Azért szőrös a szívem, hogy a szeretetet melegen tartsa

Nem elérhető SPétör

• Administrator
  • Hero Member
« Válasz #4 Dátum: 2011. február 07. 13:54 »
Igen, csak szerintem nem az szeretné, hogy a child jelenjen meg az oldal menüben, hanem két különböző menüt akar megjeleníteni.

Jó kis oldal... tetszik.  :)
[SP]

--

Nem elérhető efraim

• Hero Member
  • himpellér
« Válasz #5 Dátum: 2011. február 07. 13:59 »
Mondjuk én sem értettem világosan, hogy pontosan mit is szeretne. Mint lehetőségről írtam. Az oldal nekem is tetszik.

Nem elérhető Gebriel

• Junior Member
  • **
« Válasz #6 Dátum: 2011. február 07. 14:00 »
Igen, csak szerintem nem az szeretné, hogy a child jelenjen meg az oldal menüben, hanem két különböző menüt akar megjeleníteni.

Jó kis oldal... tetszik.  :)

Igen így van. Köszi! Nem az én érdemem ingyenes template, csak azért van hogy kiprobáljam rajta a CMS néhány funkcióját. Ismerkedem a kicsikével. Néha a képembe röhög, de nem hagyom magamat.

Am nem lehet a lineket valahogy id vagy alias alapján behívni?

Nem elérhető efraim

• Hero Member
  • himpellér
« Válasz #7 Dátum: 2011. február 07. 14:08 »

Nem elérhető SPétör

• Administrator
  • Hero Member
« Válasz #8 Dátum: 2011. február 07. 14:11 »
Még az előzőhöz... találtam jobbat:
{menu ...  items="4,5"}Erre kérdeztél?

Szerintem ez egyszerűbb... így a menü elemeit "manuálisan" adom meg.
[SP]

--

Nem elérhető Gebriel

• Junior Member
  • **
« Válasz #9 Dátum: 2011. február 07. 14:15 »
Lehet.
$node->id -- a tartalom azonosítója
http://www.cmsmadesimple.hu/cmsmswiki/1-9-2-tevairoa/admin-panel/layout/menu-manager/

Köszi!

De én közben az aliasos megoldás választottam.

Nem elérhető Gebriel

• Junior Member
  • **
« Válasz #10 Dátum: 2011. február 07. 14:16 »
Még az előzőhöz... találtam jobbat:
{menu ...  items="4,5"}Erre kérdeztél?

Szerintem ez egyszerűbb... így a menü elemeit "manuálisan" adom meg.

Ez se rossz. Bár itt nem tudom hol kell megadni hogy melyik az 5, 6, 7, 8 ....
HÜLYE VAGYOK!!! nem számok hanem az oldalk nevei! Így már értem. Bár így a forrásba is bele kell nyúlni, ez azért nem jó! Mert user szinten is gondolkodnom kell egy picit... :S
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 07. 14:20 írta Gebriel »

Nem elérhető SPétör

• Administrator
  • Hero Member
« Válasz #11 Dátum: 2011. február 07. 14:26 »
Hát pedig, ha egyéni oldalt szeretnél, akkor bizony a sablonba bele kell nyúlni. De ez így megy más CMS-eknél is. Nem olyan nagy ügy, de javasolt, hogy a kiválsztott sablonról csinálj egy másolatot más néven és azt farigcsáld, így ha elrontod, akkor mehetsz vissza az eredetire.

A számok helyett (az csak példa volt) az oldal aliast kell beírni.
Pédául van egy Első oldal és egy Második oldal, akkor az oldal alias nagy valószínűséggel elso_oldal és masodik_oldal lesz.
Ezt az Admin / Tartalom / Oldalak / Oldal szerkesztése / Opciók közepe táján megnézheted >> Oldal alias

Tehát a sablonba ez kell: {menu ... items="elso_oldal,masodik_oldal"}

Csak egy kérdés, hol találtad ezt a sablont?
[SP]

--

Nem elérhető Gebriel

• Junior Member
  • **
« Válasz #12 Dátum: 2011. február 07. 14:34 »
Hát pedig, ha egyéni oldalt szeretnél, akkor bizony a sablonba bele kell nyúlni. De ez így megy más CMS-eknél is. Nem olyan nagy ügy, de javasolt, hogy a kiválsztott sablonról csinálj egy másolatot más néven és azt farigcsáld, így ha elrontod, akkor mehetsz vissza az eredetire.

A számok helyett (az csak példa volt) az oldal aliast kell beírni.
Pédául van egy Első oldal és egy Második oldal, akkor az oldal alias nagy valószínűséggel elso_oldal és masodik_oldal lesz.
Ezt az Admin / Tartalom / Oldalak / Oldal szerkesztése / Opciók közepe táján megnézheted >> Oldal alias

Tehát a sablonba ez kell: {menu ... items="elso_oldal,masodik_oldal"}

Csak egy kérdés, hol találtad ezt a sablont?

Igen ezt tudom, de nem magamnak lesz! Hanem céges CMS lesz és vannak olyan ügyfeleink is akik html vagy css-ből nem értenek semmit. Jó magam konyítok hozzá valamicskét. Szóval felhasználó barátnak kell lennie.

A sablon innen van : http://net.tutsplus.com/articles/news/free-website-template/

Nem elérhető SPétör

• Administrator
  • Hero Member
« Válasz #13 Dátum: 2011. február 07. 14:43 »
Az a baj,  hogy ha egy mezei felhasználó CMS-t akar (bármelyiket) akkor letölthető ingyenes/fizetős template-ekből választhat. Ha az nem jó neki, akkor csak magad uram, ha szolgád nincsen... ha meg van, mármint "szolga" (webfejlesztő), akkor meg azt kell megbízni a munkával.
Ha felhasználóknak akarsz könnyen telepíthető CMSMS-t, akkor meg neked kell elkészíteni azt a 2-3-4... változatot, amiből válogathatnak.
Akinek az nem elég, az vagy tanul hozzá és megcsinálja magának, vagy fizet valakinek érte.

Ja, hogy statikus template... ezért nem értettem. Azt gondoltam cmsms template.
[SP]

--

Nem elérhető Gebriel

• Junior Member
  • **
« Válasz #14 Dátum: 2011. február 07. 14:51 »
Az a baj,  hogy ha egy mezei felhasználó CMS-t akar (bármelyiket) akkor letölthető ingyenes/fizetős template-ekből választhat. Ha az nem jó neki, akkor csak magad uram, ha szolgád nincsen... ha meg van, mármint "szolga" (webfejlesztő), akkor meg azt kell megbízni a munkával.
Ha felhasználóknak akarsz könnyen telepíthető CMSMS-t, akkor meg neked kell elkészíteni azt a 2-3-4... változatot, amiből válogathatnak.
Akinek az nem elég, az vagy tanul hozzá és megcsinálja magának, vagy fizet valakinek érte.

Ja, hogy statikus template... ezért nem értettem. Azt gondoltam cmsms template.

Igen... lényegében "mi" vagyunk azok akiknek fizetnek ezért! Tehát mi megtervezzük, leprogramozzuk, stb. A felhasználónak mg mondjuk bele kell egy picit nyúlnia. Eddig nagy komoly cégekkel programoztattuk le ezeket a dolgokat, de van olyan igény is hogy csak az alap dolgokat tudjon. Mint galéria, lenyíló menü, hirek szerkesztése írása stb. De mivel a nagyobb cégek borsos árat kérnek ezekért a munkákért nekünk kell ezt megcsinálni. Meg amúgy is a munkámon kivül úgy is szerettem volna CMS-es foglalkozni így rám maradt ez a munka.