Szerző Téma: Tartalom és banner optimalizálása városonkénti megjelenésre  (Megtekintve 974 alkalommal)

Nem elérhető zoltan

• Full Member
Sziasztok!

Az alábbi témában szeretném segítségeteket kérni;

Kollégámmal készítettünk egy oldalt cégünknek, ami magazinként működik. Az oldal több várost is kiszolgál, így ezáltal a kezdő oldalon lehetőség van városválasztásra.

Erre azért van szükség, mert az oldal a hirdetésekből tartja fent magát, viszont a hirdetések város specifikusak. A tartalmak, melyek a látogatókért szólnak minden városban megjelennek.

Tehát:
minden város rendelkezik egy különálló tartalmakkal ellátott címlappal (minden városban más), viszont az altartalmak egyeznek.
"x" hirdetésnek csak "x" városban szabad megjelennie, míg "y" hirdetésnek "y" városban.

Ami probléma ezáltal, hogy ami cikket létrehozunk "x" városban, annak meg kell jelennie "y" városban, és így tovább (jelenleg 10 város van); ezért a cikkeket duplikáljuk, ami rendkívül idő igényes, mivel minden altartalomnak külön egyedi template-je van a témájához kapcsolódóan és a tárhelyet, és a CMS-t is leterheli.

A kérdésem a következő lenne:
Van-e rá mód, hogy úgy tudjon várost választani, hogy az altartalmak nincsenek duplikálva, viszont, ha már egyszer várost választott, akkor annak megfelelő hirdetések és címlap jelennek meg a felhasználó előtt, s ne keljen újra várost választani, ha visszatér a főoldalra?

Hierarchia:
index: Városválasztó > Címlap (kiválasztott város címlapja) > Altartalom főoldala (A város címlapjáról választott altartalom, ez már témától függően egyedi template-el rendelkezik)* > Altartalom/cikk (ez az írás, ami a teljes cikket hozza)*

*Ez minden városra duplikálva

Amit elszeretnénk érni, hogy a tartalmakat ne keljen többszörözni, viszont enélkül is tudjunk város specifikusak maradni.

Előre is köszönöm segítőkész válaszotokat!

Nem elérhető efraim

• Hero Member
  • himpellér
Re:Tartalom és banner optimalizálása városonkénti megjelenésre
« Válasz #1 Dátum: 2011. május 31. 16:10 »
Remélem CMSMS oldalról beszélünk - nekem ez az index: Városválasztó kicsit zavaró - de el tudnám képzelni, hogy a tartalmat news modullal valósítsd meg és adj neki kategoriát, vagy használd a cikkek megjelenítésére a HTML Blob-ot. Ha a WYSIWYG editornál be van jelölve a HTML blob is, akkor éppen olyan cikkek szerkeszthetők benne, mint egy sima oldalnál és akkor csak hivatkozni kell rá a sablonfájlban.

http://www.cmsmadesimple.hu/cmsmswiki/1-9-2-tevairoa/admin-panel/content/global-content-blocks/
« Utoljára szerkesztve: 2011. május 31. 16:25 írta efraim »
Azért szőrös a szívem, hogy a szeretetet melegen tartsa

Nem elérhető zoltan

• Full Member
« Válasz #2 Dátum: 2011. május 31. 16:30 »
Igen CMS MS-ről beszélünk.

Az index alatt a kezdőlapot értem, ahol ki lehet választani a várost, hogy melyik városban böngészi a látogató az oldalt. Így ennek megfelelően jelennek meg a bannerek a tartalom mellé.

Csak mivel 10 város van, a tartalmakat 10x kell felrakni (minden városba egy-egy), hogy a vele specifikus banner/hirdetés megjelenjen. Én redukálni szeretném a tartalmakat, azaz, nem szeretném duplikálni, hanem legyen belőle egy elég, viszont a városz választásnál dőljön el, hogy ezek után milyen hirdetést lásson a látogató.
Ha budapesti, akkor csak a Budapesten található hirdetéseket lássa; Ha győri, akkor a győrit, és így tovább.

Nem elérhető efraim

• Hero Member
  • himpellér
« Válasz #3 Dátum: 2011. május 31. 18:29 »
Akkor HTML Blob, amit mondtam. A WYSIWYG - ben be tudod állítani, hogy táblázatot is kezeljen, akkor egy sörben több banner is elfér.

Nem elérhető SPétör

• Administrator
  • Hero Member
    • CMS Made Simple - Magyarország
« Válasz #4 Dátum: 2011. május 31. 18:30 »
Szerintem valami sablon váltó kellene.

Ebben az esetben minden városhoz saját sablon (template) tartozik, ami csak a hírek részben tér el, tehát pl a sablonban csak a budapest kategóriájú hírek jelennek meg.

Itt van egy topic a template switcher megoldásról, de nem volt időm végigolvasni. Próba szerencse. http://forum.cmsmadesimple.org/viewtopic.php?t=19028

Ja nem csak a hírekben térhet el, hanem a fejléc, meg amit akarsz még...
[SP]

Számításaim szerint az én problémám nem is létezik.
--
http://www.cmsmadesimple.hu

Nem elérhető zoltan

• Full Member
« Válasz #5 Dátum: 2011. május 31. 18:54 »
Köszönöm.

Ma már nincs időm sajnos megnézni, de holnap reggel mindenképp'.

Addig is készítettem egy szemléltetőt, hogy mire is gondoltam.

Nem elérhető SPétör

• Administrator
  • Hero Member
« Válasz #6 Dátum: 2011. május 31. 18:58 »
Ha a topicban leírtak működnek, akkor valami ilyesmit lehet vele elérni. A sablonban lehet majd megkülönböztetni a híreket (kategóriával) és a bannert is (stíluslap és/vagy direkt módon a sablonban)
[SP]

--

Nem elérhető efraim

• Hero Member
  • himpellér
« Válasz #7 Dátum: 2011. május 31. 19:37 »
Idézetet írta: zoltan
minden város rendelkezik egy különálló tartalmakkal ellátott címlappal (minden városban más), viszont az altartalmak egyeznek.
"x" hirdetésnek csak "x" városban szabad megjelennie, míg "y" hirdetésnek "y" városban.
Ha minden városnak van saját oldala, akkor elegendő a hirdetéseket a HTML blobban megcsinálni és minden sablonjában a megfelelő részhez beszúrni. Ha valamelyik városnál változás van a hirdetésekben, akkor elegendő a HTML blob tartalmát megváltoztatni.

Minek ezt bonyolítani?  :o
« Utoljára szerkesztve: 2011. május 31. 19:40 írta efraim »

Nem elérhető SPétör

• Administrator
  • Hero Member
« Válasz #8 Dátum: 2011. május 31. 19:53 »
Ha jól értettem nem csak a hírdetések mások, de a fejléc is(?).
[SP]

--

Nem elérhető efraim

• Hero Member
  • himpellér
« Válasz #9 Dátum: 2011. május 31. 21:02 »
Ez php-ben nagyon egyszerűen megvalósítható

<div class="menu" >
<ul>
   <li><a href="index.php"><?php echo MN1;  ?></a></li>
   <li><a href="index.php?page=page2"><?php echo MN2;  ?></a></li>
   <li><a href="index.php?page=page3"><?php echo MN3;  ?></a></li>
   <li><a href="index.php?page=page4"><?php echo MN4;  ?></a></li>

</ul>
</div>

<?php
if(!isset($_GET['page']))$_GET['page']="";
switch($_GET['page']){
   case"page2":require_once INC_SITEDIR.'pages/2.html';break;
   case"page3":require_once INC_SITEDIR.'pages/3.php';break;
   case"page4":require_once INC_SITEDIR.'pages/4.php';break;

}
?>

Ahol az MNxx egy külön php fájlban a városok neve

Nem elérhető efraim

• Hero Member
  • himpellér
« Válasz #10 Dátum: 2011. május 31. 21:14 »
Ha jól értettem nem csak a hírdetések mások, de a fejléc is(?).
Más a fejléc is, de van minden külön városnak külön oldala, tehát a fejléccel nem kell bíbelődni. Csak a reklámbetét a baja.

Nem elérhető SPétör

• Administrator
  • Hero Member
« Válasz #11 Dátum: 2011. május 31. 23:33 »
Csak szeretném érteni... nem csak egy oldala van egy városnak, hanem onnan lehet menni tovább a kategória (kult-rovat) stb tartalmakhoz, amik ugyan megegyeznek minden oldalon, de ha a Budapest oldalról jutottunk el oda, akkor a Budapest sablonnak megfelelően kell kinéznie. Nem?
[SP]

--

Nem elérhető efraim

• Hero Member
  • himpellér
« Válasz #12 Dátum: 2011. június 01. 06:04 »
Az alapkérdésben ezt írja:
Idézetet írta: zoltan
Van-e rá mód, hogy úgy tudjon várost választani, hogy az altartalmak nincsenek duplikálva, viszont, ha már egyszer várost választott, akkor annak megfelelő hirdetések és címlap jelennek meg a felhasználó előtt, s ne keljen újra várost választani, ha visszatér a főoldalra?

Ennek módja szerintem egy oldalmenű aminek az első eleme a "főlap" a második szintben a városok nevei, a harmadik szintben minden városhoz rendelt egyéb marhaságok, (pl. hivatalok címei, város térképe, kiadó lakások (ez már hirdetés) és így tovább. Miután a hirdetések változhatnak, ezért érdemesebb azt a HTML Blobban megcsinálni, mert ott kell csak piszkálni a változásokat, nem kell keresgetni sokat, ha a blob neve = városnév.

A kérdésre pedig annyit, hogy az oldal tetején és az alján is elhelyezhető egy CMS link, ami a főoldalra mutat.

Az egész kérdésben az zavar engem is, hogy az altartalmak duplikálva vannak. Mi az az altartalom?  :o
« Utoljára szerkesztve: 2011. június 01. 08:03 írta efraim »

Nem elérhető SPétör

• Administrator
  • Hero Member
« Válasz #13 Dátum: 2011. június 01. 06:27 »
Szerintem simán tartalom... ami minden oldalon ugyanúgy jelenik meg. az oldalak csak a kinézetükben és a hírek, valamint a banner részben térnek el egymástól, ha jól értem. De majd zoltan megmondja...
[SP]

--

Nem elérhető zoltan

• Full Member
« Válasz #14 Dátum: 2011. június 01. 09:28 »
Sziasztok!

Nos, úgy gondolom, hogy mindenki segítségére lenne, ha megosztanám a linket, amiről beszélek, már ha nem baj, és nem számít reklámnak.
Az oldal még eléggé béta.
http://www.kozmag.hu/

Hogy pontosítsak, még is mit szeretnék elérni:
Szeretném, ha az altartalmak (igazából ez az összes cikk, csak a hierarchia értelmezése végett használtam ezt a jelzőt rá) nem lennének duplikálva, mert horribilis mennyiség jön ki egy-egy nap után.
Ennek nem is lenne akadálya, mert csak ki kellene törölnöm az oldalakat, és átírnom a linkek némelyikét, de a bannerek és a hirdetések ezáltal nem város specifikusak lennének.

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, most elemzem őket. ;)

Üdv,
Z.