Szerző Téma: Telepítési probléma  (Megtekintve 769 alkalommal)

Nem elérhető 1jpm

• Full Member
    • Dunafalva, Katicaház
Telepítési probléma
« Dátum: 2011. július 30. 08:46 »
Szia

Úgy vagyok vele, hogy leírom, bár nem szeretném a kakdékoskodónak tünnék. 1.9.2 verzió.

Tegnap esete telepíettem a teszt.szeremle.hu oldalra cmsms-t, csupán alap bellításokat hagytam és raktam mellé showtime és galéria mudult.
Lényeg: az alap beállítású ( 2.8.4)  TinyMce nem volt kapcsolható, le kellett cserélnem 2.7.2 verzióra, így tökéletes.
             Galéria modul legújjabb ( 1.4.4) nem működött jól vagyis nem reagált a képek hozzáadása funkcióra, le cseréltem 1.4.3 verzióra,  így jó.
             A showtime modul (2.0.4) modul nem jelenítette, scak sorba rakta a képeket, le cseréltem 2.0.2 verzióra, így szintén tökéletes
             Még valami xajax hibaüzi, van, megoldom majd legutóbb is felül írattam és jó lett.

Megnyitom az adminon az létrehozot oldallakat, megnyitom a bármely modul az adminon akkor az oldal felső részében több kevesebb kepcsolható funkció van, nekem nem kapcsolhatóak,... bár eleve meg van nyitva szépen lefelé minden tehát működik, ( ki is próbáltam)
             Nem nyitható meg a rendszer oldali üzi az adminon, Pl. safe mód off porbléma, töröljem az install könyvtárat stb, így is maradt, ezt nem tudtam kiküszöbölni, csak az üzik darabszámát jelzi.

Mikor az első oldalt csináltam akkor szolgáltatónak elkültem (linkellem) az általad leírt, szerver oldali igényket, meg is csinálta.
Az első oldal ekészítésekor ezket a hibákat egyszerűen a localhostól való "áttelepítésnek", valamiféle hivatkozás elcsúszásra fogtam. Bár localhoston is (wampserver) is talákoztam ezeknek a hibáknak a nyagyrészével.

Most, semmiféle átelepítés nem volt eleve már a tárhelyen csináltam mindent, mikor a dobta a hibákat nem csináltam mást, mivel ugyanaz a szolgáltató mindkét esetben, csupán az egyszer már műküdű modulokra ( külön feltöltött) cseréltem és tökéletesen bevált.
Annyi, még, hogy a safe mód a szolgáltató részéről be van kapcsolva, a freewebes tárhelyen talákoztam ilyen gonddal, de ott épp ezért nem tudtam importálni témákat, itt nincs ilyen gond.
Mellékelem a rendszerinfokat:

CMS verzió

1.9.4.2

Telepített modulokCMSMailer

2.0.1
FileManager

1.1.0
MenuManager

1.7.6
ModuleManager

1.4.2
News

2.11.3
nuSOAP

1.0.2
Printing

1.1.2
Search

1.6.10
ThemeManager

1.1.4
TinyMCE

2.7.2
Gallery

1.4.3
Showtime

2.0.2

Config információphp_memory_limit:

process_whole_template:

false
output_compression:

false
max_upload_size:

20000000
default_upload_permission:

664
url_rewriting:

none
page_extension:

query_var:

page
image_manipulation_prog:

GD
auto_alias_content:

true
locale:

default_encoding:

utf-8
admin_encoding:

utf-8
set_names:

true
debug:

false
root_url:

http://teszt.szeremle.hu
ssl_url:

https://teszt.szeremle.hu
root_path:

/h/servers/www/szeremle.hu/data (0777) 
previews_path:

/h/servers/www/szeremle.hu/data/tmp/cache (0750) 
uploads_path:

/h/servers/www/szeremle.hu/data/uploads (0750) 
uploads_url:

http://teszt.szeremle.hu/uploads
image_uploads_path:

/h/servers/www/szeremle.hu/data/uploads/images (0750) 
image_uploads_url:

http://teszt.szeremle.hu/uploads/images
ssl_uploads_url:

/uploads
use_smarty_php_tags:

false

PHP Információ:
Aktuális PHP verzió (phpversion):

5.3.6 
md5 függvény (md5_function):

Be (Igaz) 
GD verzió (gd_version):

2 
tempnam függvény (tempnam_function):

Be (Igaz) 
"Magic quotes" futási időben (magic_quotes_runtime):

Ki (Hamis) 
Is E_STRICT disabled in error_reporting (E_STRICT):

Is E_DEPRECATED disabled in error_reporting (E_DEPRECATED):

E_DEPRECATED is enabled
PHP Effektív memória limit (memory_limit):

32M 
Maximális végrehajtási idő (max_execution_time):

60 
PHP 'output_buffering' (output_buffering):

Be 
PHP 'Safe Mode' (safe_mode):

Be (Igaz)   
Fájl feltöltés (file_uploads):

Be (Igaz) 
Maximális POST méret (post_max_size):

21M 
Maximális feltöltési méret (upload_max_filesize):

20M 
Session mentési útvonal (session_save_path):

Nincs ellenőrzés, mert az open basedir aktív   
Sessions are allowed to use Cookies (session_use_cookies):

Be (Igaz) 
Alap XML (expat) támogatás (xml_function):

Be (Igaz) 
Lellenőrizzük, hogy a httpd processz tud-e fájlt létrehozni az általa létrehozott könyvtárban (trükkös umask...) (create_dir_and_file):

PHP 'register_globals' (register_globals):

Ki (Hamis) 
disable_functions a PHP-ban (disable_functions):

symlink phpinfo   
PHP 'Open Basedir' (open_basedir):

/h/servers/www/szeremle.hu/data/   
Távoli URL tesztje (test_remote_url):

fsockopen: A kapcsolat jól működik. 
fopen: A kapcsolat jól működik. 
ini_set teszt (check_ini_set):

Be (Igaz) 

Szerver iInformáció:
Szerver API (server_api):

apache2handler 
Szerver adatbázis (server_db_type):

MySQL (mysql) 
Szerver adatbázis verzió (server_db_version):

5.1.57 
Server szoftver (server_software):

Apache/2.2.19 (FreeBSD) mod_ssl/2.2.19 OpenSSL/1.0.0d DAV/2 PHP/5.3.6 with Suhosin-Patch 
Szerver operációs rendszer (server_os):

FreeBSD 8.0-RELEASE-p2 Be amd64 

Jogosultság információtmp:

/h/servers/www/szeremle.hu/data/tmp (0750) 
templates_c:

/h/servers/www/szeremle.hu/data/tmp/templates_c (0750) 
modules:

/h/servers/www/szeremle.hu/data/modules (0750) 
File létrehozási maszk (umask):

/h/servers/www/szeremle.hu/data/tmp/cache (0750) 
config_file:

0644 
A config.php írható. Biztonságosabb lenne, ha beállítanád csak olvashatóra.

•Protokoll verzió: 10
•Felhasználó: szeremle.hu@localhost
•MySQL karakterkészlet: UTF-8 Unicode (utf8)

Webszerver
•Apache/2.2.19 (FreeBSD) mod_ssl/2.2.19 OpenSSL/1.0.0d DAV/2 PHP/5.3.6 with Suhosin-Patch
•MySQL kliens verzió: 5.1.58
•PHP-kiterjesztés: mysqli

phpMyAdmin
•Verziószám: 3.4.3.2

Lehet, hogy inkább e-mailben kellett volna elküldenem, elég hosszú lehet, de lehet, hogy más is talákozott ilyennel. Előre is bocsi.
LÉnyeg az, hogy mindennek ellenére a "foltozgatásokkal" is de szinte tökéletesen működik, lehet, hogy csak én akadékoskdok....

Üdv.BCsaba

« Utoljára szerkesztve: 2011. július 30. 12:42 írta SPétör »

Nem elérhető Ian

• Hero Member
  • Szőrmiszter :)
    • A Kos sziget Tanszék:)
Telepítési probléma
« Válasz #1 Dátum: 2011. július 30. 11:23 »
Szia!
A TinyMCE-nél előferdül :) hogy frissítésnél és új telepítésnél újra be kell állítani az eszközöket. Ezt itt tudod megtenni: Admin --> TinyMCE WYSIWYG modul --> Itt-Profiles és Advanced backend profile settings, valamint, Plugins és kipipálni a hiányzó pluginokat, pl. Media, Emotions, stb.
Ezeket mind menteni és ezek után meg kell jelenniük a TinyMCE szerkesztői felületén, amit a fent nevezett modul Beállítások felületén is meg tudsz nézni.

A Showtime modul-nál elképzelhető, hogy van valami grimbusz, de a 2.0.2-s tényleg jól működik, nekem is ez van fenn.

A Galéria modult nem tom...

FTP-vel telepítetted a modulokat vagy a belső adminból?
Ελλάδα--Ρόδος--Κω--Kάρπαθος http://www.rhodes-kos.com/ http://www.szonyegaruhaz.hu/

Nem elérhető SPétör

• Administrator
  • Hero Member
    • CMS Made Simple - Magyarország
Telepítési probléma
« Válasz #2 Dátum: 2011. július 30. 12:26 »
Telepítéskor minden rendben volt? Piros X?

Milyen tárhely?
[SP]

Számításaim szerint az én problémám nem is létezik.
--
http://www.cmsmadesimple.hu

Nem elérhető 1jpm

• Full Member
    • Dunafalva, Katicaház
Re:Telepítési probléma
« Válasz #3 Dátum: 2011. július 30. 21:04 »
Szia
Igen volt piros x, annyira , hogy nem is engendta a továbbot csak: "try again"..

Az install.php-ba be kellet másolni az alábit:
error_reporting(E_ALL);
error_reporting(E_ALL & ~E_DEPRECATED);

utánna minden OK, ennyi.

Üdv. BCsaba

Nem elérhető 1jpm

• Full Member
    • Dunafalva, Katicaház
« Válasz #4 Dátum: 2011. július 30. 21:12 »
Tárhely szerver adatai:
www.bitmen.hu

A szolgáltatóé:
•Szerver: Localhost via UNIX socket
•Szerver verzió: 5.1.57
•Protokoll verzió: 10
•Felhasználó: szeremle.hu@localhost
•MySQL karakterkészlet: UTF-8 Unicode (utf8)

Webszerver
•Apache/2.2.19 (FreeBSD) mod_ssl/2.2.19 OpenSSL/1.0.0d DAV/2 PHP/5.3.6 with Suhosin-Patch
•MySQL kliens verzió: 5.1.58
•PHP-kiterjesztés: mysqli

phpMyAdmin
•Verziószám: 3.4.3.2

Egyébként, mint írtam, már az elején elküldtem a CMS MS szerver oldali igényét  ( innen linkeltem, szerintük megcsinálták jól........)
______________________________________________________________________________________________

Más kérdés, ha új verzió kerül fel akkor feltétlenül kell frissíteni, ill., ha ilyen buktatók vannak akkor érdemes kivárni mások tapasztalataira?

Üdv.Bcsaba

Nem elérhető 1jpm

• Full Member
    • Dunafalva, Katicaház
« Válasz #5 Dátum: 2011. július 30. 21:15 »

A modulokat ftp segítségével telepítettem.
Üdv.BCsaba

Nem elérhető SPétör

• Administrator
  • Hero Member
« Válasz #6 Dátum: 2011. július 30. 23:23 »
Pontosan mire volt piros X?
Ezt nézted? http://blog.cmsmadesimple.org/2010/03/20/cms-made-simple-1-7-cape-verde/
Ha jól értem a PHP 5.2.x vs 5.3.x okozhat galibát. Egy javaslatot láttam még, hogy a telepítéskor 5.2-re állítsuk át és utána állítsuk vissza 5.3-ra.
Bár nekem nem volt gondom ezzel...  :-\

Idézet
Más kérdés, ha új verzió kerül fel akkor feltétlenül kell frissíteni, ill., ha ilyen buktatók vannak akkor érdemes kivárni mások tapasztalataira?
Ha egy régi verzió rendesen fut, akkor mehet a frissítés (bár a backup mindig javasolt!).
[SP]

--

Nem elérhető SPétör

• Administrator
  • Hero Member
« Válasz #7 Dátum: 2011. július 30. 23:26 »
Na még itt van ez is... nem emlékeztem rá: http://www.cmsmadesimple.hu/forum/index.php/topic,479.0.html
Esetleg a végén szigonyos hozzászólását is érdemes megnézni.
[SP]

--

Nem elérhető 1jpm

• Full Member
    • Dunafalva, Katicaház
« Válasz #8 Dátum: 2011. július 31. 10:10 »
Szia
A régi verzió,tehát még mostani, az álátalam felsorolt modul cserékkel +a kommnetel rendesen fut szerintem.
Tehát akkor lezárható az "ügy"? Ha új verzió merül fel akkor frissítés után vagy minden ok, vagy újból cserélem kell modulokat, persze előtte backup :)
Végül is marad párhuzamosan fentartva egy teszt oldal a szolgálattónál (remélem +hagyják...) ott érdemes kipróbálnom először.
Egyébként feltétlen ill. mikor szükséges mindenképp frissíteni?
Köszi a segítséget.
Üdv.BCsaba

Nem elérhető SPétör

• Administrator
  • Hero Member
« Válasz #9 Dátum: 2011. július 31. 10:52 »
Szia
A régi verzió,tehát még mostani, az álátalam felsorolt modul cserékkel +a kommnetel rendesen fut szerintem.
Tehát akkor lezárható az "ügy"? Ha új verzió merül fel akkor frissítés után vagy minden ok, vagy újból cserélem kell modulokat, persze előtte backup :)
Végül is marad párhuzamosan fentartva egy teszt oldal a szolgálattónál (remélem +hagyják...) ott érdemes kipróbálnom először.
Egyébként feltétlen ill. mikor szükséges mindenképp frissíteni?
Köszi a segítséget.
Üdv.BCsaba

Elvileg ha kijön egy frissítés, akkor mindenképpen javasolt, főleg ha van benne biztonsági javítás is (ezt a híreknél szoktam jelezni a honlapon). A frissítésbe elvileg azok a modulok kerülnek bele, amelyek a legfrissebbek, de én azokat már előbb szoktam frissíteni. Célszerű a diff változatot használni abba csak a módosítások kerülnek bele, így a többit nem zavarja. ha mégis gyanús a dolog, akkor lementem az összes file-t és az adatbázist előtte és ha gáz van akkor megy vissza a régi (de nem szokott, csak a biztonság kedvéért).
Ha teszt oldalad van ugyanannál a tárhelynél, akkor meg mindenképpen jó ha ott teszteled az új verziót.
[SP]

--

Nem elérhető 1jpm

• Full Member
    • Dunafalva, Katicaház
« Válasz #10 Dátum: 2011. szeptember 05. 10:24 »
Érdekes: 
Előadást kell tartanom vajdaságban civil szervezet stb... témakörben.
Mivel naygjából ismerem az ottani körülményeket, magyarul nem biztos, hogy lesz egyáltalán internet hozzáférés megoldva az eseményre :-[
Mind1: telepítettem a webes tartalmat a feleségem laptopjára; wamp 2.0 progihoz;
Majd config.php kivételével felül írattam az mappákat; kicseréltem az adatbázist a mentett webesére; majd mivel voltak a menük megjelenésénél valószínűleg hivatkozási problémák/csúszások ezért a mentett webes aktívan műk. témát kiexportáltam, majd importáltam localhostra és minden ok, menük is jól állnak. offline fut az oldalam a laptopon hiba nélkül.

A lényeg: Win 7 oprendszer; wamp 2.0, 1.9.4.2. verziónál (legutólsó webes oldalam mentése kori cms verzió, ftp cms mappái és adatbázis) mikor telepítettem az alap cms-t előjöttek pontosan ugyanazok a hibák, mint az itt a fórumon írtam rérebben. Tinymce, showtime, gallery modul nem működtek , most nem cserélgettem le, mint eddig, mivel úgy is felülírattam és +oldódott azzal.
Eddig azt gondoltam, hogy ezek hibák a tárhely szolgáltató miatt vannak, bár már találkoztam a legelső aalkalommal is ezzel a problémával localhoston.
Szerény véleményem; hogy, ha valamikor egy igazán, tényleg stabil kiadású cmsms megjelenne akkor lényegesen elterjedtebb lehetne.
Tökre laikus felhasználók is tudnák min. alapszinten kezelni, használni, nem biztos, hogy képes, hajlandó csere-berélni az alkotó elemeit
userek többsége; biztos sokan az első akadály előtt feladják.
Megjegyzem, én maximálisan meg vagyok elégedve, a cmsms-el.
( régebben gondolkoztam azon, hogy a  worpresst fogok csinálni oldalt, de rájöttem arra, hogy a dok. kezelés rész=0; mindent belepakolsz a méditárbba; csupán időrendbe mutatja, nem lehet csinálni mappákat...... és vége. persze  az csak egy blog... ;) )
Maga a tartalom kezelés szerintem messzemenőkig felhasználó barát, jól lehet a sablonokat átalakítani export-import.. stb.
Igazi áttörést szerintem akkor fog a cmsms elérni, hogy ha a többi, hasonló nagy cms rendszerkével vetekszik a kezelhetősége, legalábbis a kezdeti/telepítéskori időben.
Van a gépemen joomla; wordpress, drupált is próbáltam, ezeknél nem találkoztam ilyen jellegű problémákkal, bár nagyon mélyre nem is ástam magam;szerintem is nem annyira felhasználó barátok ( kiv.wordpress), mint a cmsms, legalább, de legalább az alapfunkciók azonnal működnek azonnal telepítés után, és telepítéskor sincs hibaüzi.

Én nekem a "szívem közepe" a cmsms; kíváncsi leszek  2.0  verzióra; biztosan kiküszöbölik ezeket a problémákat a későbbikekben, és ha így lesz akkor a legnépszerűbb cms-ek közt kell vele számolnunk. :) :) :)
 UI: remélem nem volt bántó, sértő a kritikus észrevétel.
Üdv.BCsaba

Nem elérhető SPétör

• Administrator
  • Hero Member
« Válasz #11 Dátum: 2011. szeptember 05. 10:37 »
Hát igen... mostanában döcögnek egy kicsit, de remélem, hogy összekapják magukat a fejlesztők. Van erről egy hosszabb véleményem is, de most mennem kell... majd később írok.
[SP]

--

Nem elérhető 1jpm

• Full Member
    • Dunafalva, Katicaház
« Válasz #12 Dátum: 2011. szeptember 05. 11:00 »
KÖsz
Azért várom a véleményedet !
Üdv.BCsba

Nem elérhető Ian

• Hero Member
  • Szőrmiszter :)
    • A Kos sziget Tanszék:)
« Válasz #13 Dátum: 2011. szeptember 05. 17:52 »
Elég korrektül írtad le a véleményedet és a lényeg benne is van. Én is anno végigpróbálgattam több tartalomkezelőt, de a cmsms kezelhetősége mindegyiket felülmúlta. Sajnos az igaz, hogy pl. a wp-hez sokkal több kiegészítő-plugin és sablon van és a frissítés is könnyeben megy, mert az adminból minden megoldható. De mindezek ellenére, a cmsms szerintem sokkal könnyebben alakítható, mint a wp.
Én nem is a telepítésben látom a fő problémát, hanem az elérhető kiegészítők és sablonok számában. Ha ezek száma kicsit gyarapodni fog és netán megnézik, hogy mik azok a területek, amire írni kellene egyet, nos akkor tényleg komoly vetélytársa lehet a többi tartalomkezelőnek.
Azért arról se feledkezzünk meg, hogy az elmúlt években pár tartalomkezelő eltűnt vagy háttérbe szorult. Míg a cmsms, bár kicsit talán háttérbe szorulva, de még talpon van! Ez pedig nem kissé Péter és a többi lelkes rajongó munkája is!
Ελλάδα--Ρόδος--Κω--Kάρπαθος http://www.rhodes-kos.com/ http://www.szonyegaruhaz.hu/

Nem elérhető efraim

• Hero Member
  • himpellér
« Válasz #14 Dátum: 2011. szeptember 05. 20:35 »
No ez is egy telepítési probléma, amit én mondok el: A Hitachdut Olei Hungaria részére csináltam egy grátisz honlapot. Feltettem a SiteGround serverre, semmi gond, gyönyörűen ketyegett. Nem volt idejük foglalkozni vele, ezért lementettem a virtuális serverre. Megy mint az állat. Ma reggel kaptam egy mailt, a http://www.olehungaria.org/ belépési kódjaival. Lementettem az adatbázist és letöröltem. Lementettem a könyvtárakat és kitöröltem. Csináltam egy szűz CMSMS-el (legújabb verzió) egy installt. Már menet közben sikoltozott, mert egy rakás könyvtárnak nem volt 777-es hozzáférése. Kijavítottam. Az install sikerült. Az install lefutott, semi hiba. Átmásoltam a virtuális könyvtárból a hiányzó modulokat a helyükre, majd az admin panelen beléptem a Modulokhoz. Egyetlen modul sem volt installálva, még azok sem, amelyek gyárilag benne vannak.  >:( Megnéztem a system infot, tele volt szép piros x-ekkel, as tmp, a cache, a template_c könyvtárakra nem volt írási jog. Átírtam őket 777-re, minden kizöltült. A sablonokat nem lehetett feltenni. Az ügy azóta áll. Az admin panelre sem tudok belépni. Ha meghívom a http://www.olehungaria.org/ címet, ezt kapom:
Idézet
Fatal error: Uncaught exception 'InvalidStateException' with message 'Unable to write to directory '/home/olehunga/public_html/tmp/cache/nette'. Make this directory writable.' in /home/olehunga/public_html/modules/ContentCache/lib/nette/loader.php:1563 Stack trace: #0 /home/olehunga/public_html/modules/ContentCache/lib/class.cache_cms.php(22): NFileStorage->__construct('/home/olehunga/...', Object(NFileJournal)) #1 /home/olehunga/public_html/modules/ContentCache/lib/class.cache_cms.php(42): cache_cms->__construct() #2 /home/olehunga/public_html/modules/ContentCache/ContentCache.module.php(50): cache_cms::getInstance() #3 /home/olehunga/public_html/lib/classes/class.moduleloader.inc.php(145): ContentCache->__construct() #4 /home/olehunga/public_html/include.php(265): ModuleLoader->LoadModules(false, true) #5 /home/olehunga/public_html/index.php(71): require_once('/home/olehunga/...') #6 {main} thrown in /home/olehunga/public_html/modules/ContentCache/lib/nette/loader.php on line 1563
Ha az admin panelre akarok belépni, akkor:
Idézet
Fatal error: Uncaught exception 'InvalidStateException' with message 'Unable to write to directory '/home/olehunga/public_html/tmp/cache/nette'. Make this directory writable.' in /home/olehunga/public_html/modules/ContentCache/lib/nette/loader.php:1563 Stack trace: #0 /home/olehunga/public_html/modules/ContentCache/lib/class.cache_cms.php(22): NFileStorage->__construct('/home/olehunga/...', Object(NFileJournal)) #1 /home/olehunga/public_html/modules/ContentCache/lib/class.cache_cms.php(42): cache_cms->__construct() #2 /home/olehunga/public_html/modules/ContentCache/ContentCache.module.php(50): cache_cms::getInstance() #3 /home/olehunga/public_html/lib/classes/class.moduleloader.inc.php(145): ContentCache->__construct() #4 /home/olehunga/public_html/include.php(265): ModuleLoader->LoadModules(false, false) #5 /home/olehunga/public_html/admin/index.php(27): require_once('/home/olehunga/...') #6 {main} thrown in /home/olehunga/public_html/modules/ContentCache/lib/nette/loader.php on line 1563
Vagyis nincs mód a könyvtárakban levő fájlok írására.
Az iletékes könyvtárakban minden fájlt átírtam 664-ről 777-re, de az sem segített. Ráment egy teljes napom és sehol sem tartok. Az ötletekből kifogytam.
Azért szőrös a szívem, hogy a szeretetet melegen tartsa