CMS Made Simple - Magyarország - Fórum
2010. Július 29. 23:54 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1]
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Ötletek az oldal fejlesztéséhez  (Megtekintve 6053 alkalommal)
Beyzie
Junior Member
**
Nem elérhető Nem elérhető

« Dátum: 2008. Május 08. 00:17 »

Üdv megint:)

Akinek bárminemű ötlete van, hogyan lehetne jobb a CMS Made Simple magyarországi honlapja, írja ide:)

Kezdem: a dokumentáció részlege. Most úgy látom, csak a már lefordított részek vannak fent. Szerintem úgy lenne a fain, ha a teljes (angol) doksi fel lenne ömlesztve és akiknek van hozzáférési joga (kér), az amit ér, lefordít, így nincsenek keveredések, hiszen látszik, mivel mi a helyzet. Pl. ha most én fordítani akarnék, nem tudnám, mit kéne, stb., de ha fent lenne az angol, csak odamászok, ráklikk, hogy szerkeszt és már osztom is az áldást. Így jelentős utánamászkálástól és szervezéstől, egyeztetéstől kímélné meg magát a fordítói gárda, hiszen ha jön az isteni sugallat, csak felkocogok az oldalra és belecsapok a lecsóba, akár hajnali kettőkor. Plusz így nem kéne szenvedni a juj, ez könyvtárszerkezetileg hova is való, sötöbö problémákkal. Na?Mosolyog Vagy már keverem a dolgokat a Wikivel.. Jaj, ezeket soha nem láttam át, hogymi..

Bónusz: code-tag kicsit nagyobb betűmérettel a fórumon?Bibííí

Kiegészítés: demo-oldal? Saját? Vagy az már több a sokknál?Bibííí Mondjuk arra figyelni kell, hogy a kiadott nick/pass kombóval ne lehessen mindent ütyködni, láttam már olyan demo oldalakat, amiből semmit nem tudtam felfogni, úgy szétbarmolták a nézelődők:) Mondjuk felőlem maradhat a mostani megoldás, csak valahogy a főmenübe kéne okoskodni:)

Lassan hozzánő a kurzorom a módosítás gombhoz, de azért még ezt is:

A tippeknél láttam a Lightbox beüzemelését. Mondok jobbat: Clearbox. Ismeritek? Magyar fejlesztés, a clearbox.hu-n megtekinthető. Szerintem brilliáns és mintha jobb is lenne a Lightboxnál.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Május 08. 07:52 írta Beyzie » Naplózva

Ha valaki szívesen segítene japános szájt létrehozásában, dobjon egy üzikét:)
SPétör
Administrator
Hero Member

« Válasz #1 Dátum: 2008. Május 08. 08:21 »

Üdv megint:)

Akinek bárminemű ötlete van, hogyan lehetne jobb a CMS Made Simple magyarországi honlapja, írja ide:)

Kezdem: a dokumentáció részlege. Most úgy látom, csak a már lefordított részek vannak fent. Szerintem úgy lenne a fain, ha a teljes (angol) doksi fel lenne ömlesztve és akiknek van hozzáférési joga (kér), az amit ér, lefordít, így nincsenek keveredések, hiszen látszik, mivel mi a helyzet. Pl. ha most én fordítani akarnék, nem tudnám, mit kéne, stb., de ha fent lenne az angol, csak odamászok, ráklikk, hogy szerkeszt és már osztom is az áldást. Így jelentős utánamászkálástól és szervezéstől, egyeztetéstől kímélné meg magát a fordítói gárda, hiszen ha jön az isteni sugallat, csak felkocogok az oldalra és belecsapok a lecsóba, akár hajnali kettőkor. Plusz így nem kéne szenvedni a juj, ez könyvtárszerkezetileg hova is való, sötöbö problémákkal. Na?Mosolyog Vagy már keverem a dolgokat a Wikivel.. Jaj, ezeket soha nem láttam át, hogymi..

Kiegészítés: demo-oldal? Saját? Vagy az már több a sokknál?Bibííí Mondjuk arra figyelni kell, hogy a kiadott nick/pass kombóval ne lehessen mindent ütyködni, láttam már olyan demo oldalakat, amiből semmit nem tudtam felfogni, úgy szétbarmolták a nézelődők:) Mondjuk felőlem maradhat a mostani megoldás, csak valahogy a főmenübe kéne okoskodni:)

Lassan hozzánő a kurzorom a módosítás gombhoz, de azért még ezt is:

A tippeknél láttam a Lightbox beüzemelését. Mondok jobbat: Clearbox. Ismeritek? Magyar fejlesztés, a clearbox.hu-n megtekinthető. Szerintem brilliáns és mintha jobb is lenne a Lightboxnál.

Megpróbálok sorban válaszolni...

Dokumentumok oldal
Elképzelésem szerint (főleg amióta a wiki is bejött a képbe) ez a rész csak alapinformációkat tartalmazna... kimondottan kezdő szinthez méretezve. Amit a fordításról írsz, az szerintem a wikire vonatkozik, mert itt lehet(ne) szerkeszteni másoknak is.

Wiki
A wiki oldal hozzáférését leállítottam, gondolkodtunk azon, hogy bárki szerkeszthesse, de talán jobb ha korlátozzuk. Aki kedvet érez hozzá, az szól a fórumon, vagy levélben és kap hozzáférést.
Az angol eredeti beillesztése terveim között szerepel már egy ideje, de mivel csak én írok/fordítok a wikibe, eddig nem volt élet-halál kérdése. Eyébként a beillesztése időigényes, hiszen a képeket külön kell betenni, szóval ez egy kicsit később. Aki fordítani akar az látja a cím melyik angol részre vonatkozik szóval ha körülményesebb is, attól még menne.

code-tag
Megnézem.

Demo oldal
Van annak jelentősége, hogy nem a mi tárhelyünkön van a demo oldal? Az awards.hu szerintem megfelel.

Clearbox
Megnéztem, tetszik, kipróbáljuk majd.

Summa
Köszönöm a hozzászólást. Amint látod többé-kevésbé én csinálom ezeket a dolgokat, szóval egyebek mellett ezt is, azaz minden csak idő és energia kérdése... de nem fogom elfelejteni.  Kacsint
Naplózva

[SP]

Számításaim szerint az én problémám nem is létezik.
--
http://web-barat.hu/
Beyzie
Junior Member
**

« Válasz #2 Dátum: 2008. Május 08. 08:32 »

Köszönöm a válaszokat, ha meglesz az angol fullra, szólj rám, ha hangosan énekelek kell még egy fordító, hátha találok olyan részt, amit az én csoffadt angol-tudásom is elvisz:) Ha már megértem, nincs gond, magyarul szépen fogalmazok, ha nincs szó szerinti megkötés:)
Naplózva

SPétör
Administrator
Hero Member

« Válasz #3 Dátum: 2008. Május 08. 08:43 »

OK. Szerintem a lényeg az érthetőség és nem a szó szerint fordítás...
Naplózva

[SP]

--
SPétör
Administrator
Hero Member

« Válasz #4 Dátum: 2008. Május 09. 11:48 »

Javítva.  Mosolyog
Naplózva

[SP]

--
Scanmen
Junior Member
**

« Válasz #5 Dátum: 2008. Május 10. 15:43 »

Hahó

Jó a clearbox, de:

Idézet
A ClearBox szabadon felhasználható bármilyen nem kereskedelmi jellegű honlapon, tehát olyanokon, amelyek nem tartalmaznak kereskedelmi jellegű szolgáltatást vagy termék(ek) eladás(á)t, illetve reklámozás(á)t. A kereskedelmi jellegű honlapokon való felhasználásáról érdeklődj a készítőnél! A ClearBox forráskódja (a paramétereket kivéve) kizárólag a készítő előzetes hozzájárulásával módosítható. A ClearBox a készítő beleegyezése nélkül pénzért harmadik félnek tovább nem adható!

Üdv.
Scanmen
« Utoljára szerkesztve: 2008. Május 10. 15:45 írta Scanmen » Naplózva

Ha minden napot úgy élsz meg mintha az az utolsó lenne, egy napon feltétlenül igazad lesz. Mosolyog
Beyzie
Junior Member
**

« Válasz #6 Dátum: 2008. Május 10. 22:15 »

Ez igaz, Scanman, de szerintem hasznos, ha tudnak róla a népek itt is, mert aki teheti, jobban jár, ha ezt használja. Aki pénzes lapot nyomat, az meg kérdezze meg Pyrexet, vagy marad neki a Lightbox.Mosolyog Ja és: üdv a fórumon ^_^
Naplózva

szigonyos
Full Member

« Válasz #7 Dátum: 2008. Május 11. 14:38 »

Megnéztem én is a ClearBox-ot, szimpatikus, de az én uhu-mon eléggé szakadozottan ment az oldalon bemutatott példa"jelenetek" (pedig eléggé jó kapcsolattal büszkélkedhetek), viszont xp alatt el voltam ragadtatva: secc-perc alatt hozta a formáját. Nálatok is hasonló a viselkedése?
Míg meg lesz a multilanguage cmsms, addig talán ki is próbálom valamelyik html-es lapon...

Üdv,
szigonyos
Naplózva

Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!
http://www.pusztina.ro - http://www.pustiana.ro
SPétör
Administrator
Hero Member

« Válasz #8 Dátum: 2008. Május 11. 15:24 »

Hát én sem vagyok oda a sebességétől, de lehet, hogy valahol lehet változtatni rajta.
Naplózva

[SP]

--
SPétör
Administrator
Hero Member

« Válasz #9 Dátum: 2008. Május 11. 15:35 »

Érdekes, visszamentem megnézni mégegyszer és most megy mint a rakéta!

Van egy másik ötletem is: http://apan.net/tools/grey/examples.html
Naplózva

[SP]

--
Oldalak: [1]
  Nyomtatás  

Ugrás: