Sziasztok,
Azért postolom ezt, mert amikor összepakoltam a CMSMS-t, és felvettem új oldlakat, azthittem megüt a guta

:
-minden ékezetes betű helyett "??" volt

-rosszabb esetben (másik böngésző), mindenféle feketealapon-fehér kérdőjelek voltak.

A rövid sztori az, hogy mielőtt feltöltöttem volna a databázt, ügyesen latin2_hungarian_ci-re raktam a collation-t. Na ez volt a nagy hiba. Én Mac-en dolgozom, annak a böngészőivel vannak drámák, annak tudtam be a rossz karaktereket. Aztán hazamentem a windows-hoz, és azt láttam, amit nem akartam látni. Szóval nekem a helyes beállítás a
UTF8_general.ci volt, azzal klasszul mentek a dolgok.
Hátha valaki keresi ezt a gúgelben, akkor találja meg...

Gondolom, nektek ez egyértelmű volt, és csak én szaladtam bele....
Ne gondold...

engem érdekel a dolog, mert éppen mostanában futottam bele egy ugyanilyen helyzetbe.
Röviden:
UHU-Linux 2.1 + LAMPP
Na ezzel csináltam (?) valami galibát, mert már a phpmyadmin-ban a content résznél is azt látom, amit te az oldalak címe helyett. Ezért az export sem jó, mert tiszta káosz az egész. Alap telepítés, semmit nem változtattam. Illetve utólag kicseréltem a phpmyadmint egy újra.
Érdekes a dolog, mert amíg forrásból tettem fel mindent, addig ezzel nem volt gondom. De az UHU 2.1 mostanában a mysql-php témában valamit nem szeret. Ezért gondoltam, hogy a LAMPP az jó lesz.
Ebből kiderült, hogy mégsem mindenki adatbázis szakértő a csapatunkban... legalábbis én nem az vagyok. Csak mezei user volnék, aki megpróbál úgy csinálni mintha...