CMS Made Simple - Magyarország - Fórum
2010. Szeptember 09. 16:09 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1]
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Lightbox modul fordítása  (Megtekintve 1428 alkalommal)
SPétör
Administrator
Hero Member
Nem elérhető Nem elérhető

« Dátum: 2008. Május 12. 10:43 »

<ul>
<li>Version 1.0 - (February 2008) Initial Release</li>
<li>Version 1.0.1 - (March 2008)
    <p>Fixes potential naming conflicts in smarty variables</p>
    <p>Fixes path issues in the javascript</p>
    <p>Adds the ability to put a download link into the popup</p>
    <p>Adds the ability to set a maximum popup window size</p>
</li>
</ul>
------
<ul> <li>Version 1.0 - (February 2008) Initial Release</li> <li>Version 1.0.1 - (March 2008) <p>Fixes potential naming conflicts in smarty variables</p> <p>Fixes path issues in the javascript</p> <p>Adds the ability to put a download link into the popup</p> <p>Adds the ability to set a maximum popup window size</p> </li> </ul>
------
Easy Lightbox Integration - Egyszerű Lightbox integráció
------
<h3>What does it do</h3> <p>This is a simple wrapper around the Lightbox2 Javascript utilities as written by Lokesh Dhakar (<a href="http://www.huddletogether.com/projects/lightbox">http://www.huddletogether.com/projects/lightbox</a>) to allow you to create popup images in your CMS Made simple web page.</p> <p>This module supports using thumbnails, or a default image as an icon. Supports titles, and alternate text in the image tag, and supports simple image galleries.</p> <h3>How Do I Use It</h3> <p>To use it you need three tags to be placed somewhere in your output:</p> <ul> <li>{LightBox action='css'} - Output the css tag required for lightbox</li> <li>{LightBox action='js'} - Output the javascript tags required for lightbox</li> <li>{LightBox image='imagefile.gif'} - Repeat as many times as necessary to create image popups</li> </ul>
<h3>Mire való?</h3>
<p>Ez egy egyszerű wrapper a Lokesh Dhakar által írt Lightbox2 Javascript számára  (<a href="http://www.huddletogether.com/projects/lightbox">http://www.huddletogether.com/projects/lightbox</a>) amely lehetővé teszi számodra, hogy felbukanó képeket illesszél be a CMS Made Simple oldaladba.</p>
                                       <p>Ez a modul támogatja a  bélyegképeket (thumbnail), vagy a default ikon képeket. Lehetővé teszi, hogy alternatív címfeliratot illesszél be, illetve egyszerű képgalériát hozzál létre</p>
<h3>Hogyan használjad?</h3>
<p>Három tag beillesztésére van szükség az oldaladba (az első kettő pl.: a header-be, a harmadik a kép(ek) helyének megfelelően a html kódba):</p>
<ul>
  <li>{LightBox action='css'} - lightbox css</li>
  <li>{LightBox action='js'} - lightbox javascript</li>
  <li>{LightBox image='imagefile.gif'} - Annyiszor ismételd meg, ahány képet szeretnél beilleszteni</li>
</ul>

------
Specify an optional title for your popup image - Határozz meg címet (választható) a felbukkanó kép számára
------
Specify additional text for the image link - Határozz meg további szöveget az 'image link' számára
------
Specify additional parameters for the image tag in the link - Határozz meg további paramétereket az 'image tag' számára a linkben
------
Specify a name for the rel link. This can be used to group images together and to allow paging back and forth between them - Határozz meg nevet a 'rel link' számára. Ez lehetővé teszi, hogy csoportokat alkossunk a képekből, valamint hogy előre és hátra lapozhassunk bennük
------
Specify an absolute or relative URL to the image to be displayed - Határozz meg abszolút, vagy relatív URL-t a megjelenítendő képnek
------
A simple way to use lightbox in your templates - Egy egyszerű módja a lightbox alkalmazásának a sablonodban
------
Lightbox Module Installed - Lightbox Modul telepítve
------
Lightbox Module Removed - Lightbox Modul eltávolítva
------
Are you sure you want to uninstall this module? - Biztos, hogy le akarod távolítani ezt a modult?

Szóval, valahogy így gondolom...
« Utoljára szerkesztve: 2008. Május 14. 11:40 írta SPétör » Naplózva

[SP]

Számításaim szerint az én problémám nem is létezik.
--
http://web-barat.hu/
Beyzie
Junior Member
**

« Válasz #1 Dátum: 2008. Május 12. 23:52 »

Most ez kész vagy hogymi?Vigyorog Csak mert mondjad, aztán én is mondom:P Vagy ez az egész cucc szövege, amit mind magyarra kéne okosítani? Némi instrukciót és nekiesek, mint részeg ember a detoxajtónak. Bár előre jelzem, hogy ha fordítani nem is tudok nagy ütemben - ez persze nem akadályoz meg -, de már kész fordításokat pikkpakk ráncba kapok. Amennyiben ez már a kész történet, akkor ezt is megpofozom:) Amúgy esetemben lehetne azt is csinálni, hogy ha valaki valamennyit gagyog jobban englisül, akkor jó csúnyán, sebtiben lefordítja a bővítményt, mellette hagyja az angol verziót és átküldi nekem, én pedig feldobom tesztre és megnézem, mi mi is akarna lenni. Mert például e kiegészítőnél is hiába vannak egyszerű funkciók, pl. ennél:
"Határozz meg nevet a 'rel link' számára. Ez lehetővé teszi, hogy csoportokat alkossunk a képekből, valamint hogy előre és hátra lapozhassunk bennük" - erősen el kellett gondolkodnom, hogy mivan, míg rájöttem, hogy galéria:D
Vagy ami esetleg gyorsíthatja a folyamatot: aki a béta magyart csinálja, simán elmondja, felveszi, átküldi. Például: index.php fájl, 3. sor [elolvassa] fordítása: blablablaaa.. Így a gépelési idő megspórolva, semmi felesleges kecmec. No?
Naplózva

Ha valaki szívesen segítene japános szájt létrehozásában, dobjon egy üzikét:)
SPétör
Administrator
Hero Member

« Válasz #2 Dátum: 2008. Május 13. 07:45 »

A Lightbox esetben ez van a nyelvi file-ban. Úgy gondoltam, hogy idemásolom az egészet, és akinek van kedve, az akár egy sort is idekopizhat alá hozzászólásban a magyar fordítással. Mondjuk ez már olyannal nem megy, aminek van vagy 300 fordítandó eleme.
Valahogy így gondoltam, de még nem a végleges megoldás. Ha hosszabb a fordítandó cucc, akkor betehetném .txt-ben is, de akkor nem lehet látni, hogy ki mit csinált.
Hmm, nem egyszerű.  Határozatlan
Naplózva

[SP]

--
Beyzie
Junior Member
**

« Válasz #3 Dátum: 2008. Május 13. 15:54 »

És ha mondjuk mindig linkelnéd a modul letöltési helyét, aztán hozzáírnád, hogy a fordítanivaló mely fájlokban lelhető fel, majd aki fordított belőle, az a válaszában megírná, hogy melyik fájl mely sorait fordította? Egy Notepad++ csak kocog mindenki gépén, ami sorszámozza a sorokat. Aztán a válaszadó pluszban csatolná a saját verzióját, így fordításnál mindig a legutóbbi verziót innen le kéne szedni és azzal menni tovább. Hogy ne legyen terheltség, használható lenne ilyen célra a data.hu.
Naplózva

Ha valaki szívesen segítene japános szájt létrehozásában, dobjon egy üzikét:)
SPétör
Administrator
Hero Member

« Válasz #4 Dátum: 2008. Május 13. 19:47 »

Nem tudom linkelni, mert csak regisztrált fordítók léphetnek be.
Egyébként így néz ki a felülete:

Tehát a baloldalon van a fordítandó és jobboldalon van amit fordítunk és  az oldal alján van a változások mentése.
Ezért nem volt jobb ötletem.
Gondoltam ha valaki fordítani akar, az kijelöli a bemásolt részt és fordítgathat... utána meg ide másolja egy hozzászólásban.
Ha hosszabb lesz lehet, hogy txt-ben fogom idelinkelni az egészet.
 Zavart
Naplózva

[SP]

--
SPétör
Administrator
Hero Member

« Válasz #5 Dátum: 2008. Május 14. 11:41 »

Az első bejegyzésbe beillesztettem az eddig elkészülteket és le is zárom ezt a topicot.
Naplózva

[SP]

--
Oldalak: [1]
  Nyomtatás  

Ugrás: