CMS Made Simple - Official website CMS made Simple Czech Site Zur deutschsprachigen Supportseite CMS Made Simple - Danmark Sitio en Castellano Site francophone Benvenuto su CMSmadesimple CMSMS -  русский CMS Made Simple - slovenská verzia
Facebook

CMSMS honlap tartalmának megjelenítése egy másik CMSMS honlapon

Előfordulhat, hogy egy CMSMS honlap tartalmát meg akarjuk jeleníteni egy másik CMSMS honlapon. Nem akarunk duplán dolgozni, vagy csak egyszerűen jó, ha két helyen is megtalálható egy cikk, tartalom. 

A megoldás: fetch

{fetch file="http://www.something.com/page.html&content_id=12&showtemplate=false"}

Ezt a kis kódrészletet (persze a megfelelő oldalra aktualizálva) billesztjük egy saját oldal tartalom részébe és már látjuk is a kívánt olda tartalmát a saját oldalunkon.

Megjegyzés:

A content_id az admin felületen a / Tartalom / Oldalak/ résznél leolvasható (ez tehát azt jelenti, hogy vagy az általunk üzemeltetett oldalról lehet szó, vagy a tulajdonos megadja a content_id-t nekünk). Van arra is mód, hogy megtudjuk a content_id-t a tulajdonos közbeiktatása nélkül, de ezt nem illik, így tőlem nem fogjátok megtudni.

A megoldás tehát kiválóan működik, csak egy dologra kell még figyelni, hogy a behívandó oldalon lévő képek linkje nem lehet relatív (ez érthető is, hiszen így a saját oldalon belül próbálja megkeresni a képeket), csakis abszolút link vagyis teljes link működik! Ebben az esetben a thickbox effekt is működik, amennyiben honlapunkon telepítettük az Album modult.

 

Update: az új CMSMS verzióval nekem nem megy, de itt hagyom hátha valakinek sikerül megoldania...

 

Ez egy próbálkozás egy másik megoldással » embed

Kód:

 

{embed url="http://www.cmsmadesimple.hu/forum/index.php"}
Sanos a &content_id=12&showtemplate=false rész itt nem működik, így az egész oldal megjelenik nem csak a content...
Viszont a fórum integrálásának ez lehet a megoldása!

 

Behívott oldal:

 

 

( Készült: 2010. 12. 13. 19.18 Módosítva: 2010. 12. 18. 22.28 )