CMS Made Simple - Official website CMS made Simple Czech Site Zur deutschsprachigen Supportseite CMS Made Simple - Danmark Sitio en Castellano Site francophone Benvenuto su CMSmadesimple CMSMS -  русский CMS Made Simple - slovenská verzia
Facebook

Showtime Slideshow modul

Egy új, igen hasznos modul, amely kiválóan alkalmas animált bannerek, bemutatni kívánt képek megjelenítésére, igény szerinti navigációval kiegészítve.

 

Demo:

Demo oldal készül (itt nem lehet bemutatni, mert duplán hívja be a jquery-t a gallery modullal), de a Kezdőlap-on is láható működés közben.

 

A Showtime Slideshow modul használata
  1. Telepítsük a Showtime Sllideshow modult. Ennek több módja van, modulkezelő, xml, ftp...
  2. Telepítés után az / Admin / Tartalom / Showtime Slideshow menüpont alatt megtalálható a szerkesztő felület.
  3. Adjunk hozzá egy (új) "show"-t - Add show
  4. Adjunk nevet a "show"-nak és válasszunk beállítást is (alap, vagy már meglévő beállításokat is lehet választani)
  5. Adjunk hozzá képeket (látható, hogy meglévő mappákból lehet választani és azokba feltölteni képeket, de új mappát nem lehet létrehozni! Ezért én inkább ftp-vel, vagy a Fájlkezelővel előre feltöltöm a kívánt képeket)
  6. A "show" megnyitásakor a képekhez jutunk, ahol címet adhatunk nekik, megjegyzést fűzhetünk hozzá közvetlenül az ablakba, vagy a szerkesztés-re kattintva egy szerkesztő felületen is megtehetjük, tovább itt lehet linket adni a képhez. Figyelem! Ez belső oldal linkje lehet, de ha külső linket szeretnénk, akkor előtte létre kell hozni egy redirect oldalt a megfelelő linkre és a képet erre a "belső" oldalra kell linkelni.
  7. Az "Edit show settings"-re kattintva a show beállításait változtathatjuk meg.
  8. Képhez linket rendelni: a szerkesztés gombra kattintva a Link this picture to internal page lenyíló menüjével lehet.
  9. A "show" beillesztése: TinyMCE WYSIWYG Modul / Plugins - showtime_picker kijelölése után a TinyMCE szerkesztőfelületén megjelenő Add Showtime ikonra kattintva tehető meg. A lenyíló menüben kiválaszthajuk, hogy melyik "show"-t szeretnénk beilleszteni.

A kód: {Showtime show='2'}

 

Érdemes böngészni a beállításokat, nagyon sok lehetőség van.

 

Ian jóvoltából a magyarítás (csak a nyelvi file-ok) letölthető Showtime_hu_files v. 0.2 (Showtime 2.0.2 modullal kipróbálva, működik). Csak felül kell írni a telepített modult (megnyitni a Showtime modul könyvtárat és bemásolni a kitömörített nyelvi file-okat). Ez a 0.2 verzió, változtatás még biztosan lesz.

 

Előző oldal: Gallery modul használata    Következő oldal: Tartalom beillesztése iframe-mel
( Készült: 2010. 12. 15. 8.24 Módosítva: 2011. 01. 30. 15.02 )